Video: Bambi Tošić protiv Plzenja - gol i asistencija!

„Najbitnije je da sačuvamo mrežu netaknutom u Beogradu“, kaže Partizanovo krilo.

Fudbal 13.02.2018 | 21:00
Video: Bambi Tošić protiv Plzenja - gol i asistencija!
Bio je to mesec u kome je ličio na snajperistu. Kako nanišani - tako pogodi. Od njegovih projektila oktobra 2013. stradali su Makedonci u mundijalskim kvalifikacijama, Džo Hart među stativama Mančester Sitija, za 25 minuta spakovao je het-trik u mrežu Krasnodara, formu je preneo i na novembarski pobedonosni poogodak na gostovanju Volgi, a jednu od upečatljivijih serija u dresu CSKA Zoran Tošićotvorio je protiv Viktorije iz Plzenja.

U osvit još jednog duela sa Česima, možda najkreativniji fudbaler Partizana oživeo je sećanje na susret čiji ishod bi većina Grobara potpisala još danas - 3:2.

„Sećam se dobro te utakmice. Drugo kolo grupne faze Lige šampiona, umesto u Moskvi, domaćini smo bili na stadionu Zenita, teren na našem nije bio spreman. Slavili smo u meču u kome sam najpre poravnao rezultat posle dodavanje Ahmeda Muse, a deset minuta kasnije asistirao Keisukeu Hondi za preokret“, opisao je popularni Bambi dešavanja sa „Petrovskog“, pred svega 6.100 navijača.



Tad je matirao Matuiša Kozačika, a osim slovačkog golmana još čak osmorica startera iz tadašnjeg sastava Viktorije i danas su na raspolaganju povratniku na klupu, Pavelu Vrbi.

„Plzenj je klub koji niti menja mnogo, niti menja često. Oslanja se na proverene snage, godinama igra u istom ili sličnom sastavu“.

Obrisi duela sa narednim protivnikom mogli su se nazreti u kontrolnim susretima sa Slovanom iz Libereca (1:2) i Teplicama (2:0), klubova koji dolaze iz lige u kojoj Viktorija dominira. Na tim mečevima na Kipru, utisak je, Česi su demonstrirali sirovu snagu.

„Važe za fizički jaku ekipu. Ne mogu da se setim da li su nas te 2013. tukli, ali stoji da su agresivni. To nas očekuje i u predstojećem dvomeču“.

CSKA je posle Tošićevih minijatura trijumf potvrdio autogolom Radima Reznika, nije ga mnogo zabeleo pogodak Mareka Bakoša u nadoknadi za konačnih 3:2.

„To su bile utakmice grupne faze, uzeli smo tri boda, dok je u susretima eliminacionog tipa najvažnije da ne primimo gol. Što duže budemo držali mirnom našu mrežu to su nam veće šanse za pozitivan rezultat. Jasno nam je da gol u gostima u ovoj fazi takmičenja vredi duplo. Najbitnije je mreži sačuvamo netaknutom u Beogradu, a tek onda da navalimo ka suparničkoj“.

Jasno je, verovatno i fudbalerima Viktorije, odakle preti najveća opasnost.

„Ima Partizan dosta kvalitetnih igrača u ofanzivi, sposobnih da ugroze gol. Verujte mi, nije bitno ko će da poentira, samo da steknemo prednost pred revanš“.

Osim Zorana Tošića još samo jedan fudbaler u aktuelnom timu Partizana ima iskustva igranja sa Viktorijom. Doduše, negativna, jer je Ognjen Ožegović u avgustu 2015. bio akter dvomeča za plasman u grušpnu fazi Lige Evrope, kad je tim iz Plzena u dva meča počistio Vojvodinu (2:0, 3:0).

„Ako bude igrao, imaće Ožegović specijalnu premiju od mene. Uvek nađem način da ga motivišem, razmisliću kako će to da bude ovaj put“, smešta se Zoran Tošić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar