Најбољој одбојкашици Европе дипломатски пасош БиХ!

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак уручио је у Истанбулу дипломатски пасош Тијани Бошковић, најбољој одбојкашици Европе за 2017. годину.

Остали спортови 13.02.2018 | 19:30
Најбољој одбојкашици Европе дипломатски пасош БиХ!
Министар иностраних послова у Савјету министара Босне и Херцеговине, Игор Црнадак, уручио је у просторијама Генералног конзулата БиХ у Истанбулу дипломатски пасош Тијани Бошковић, најбољој одбојкашици Европе за 2017. годину, саопштено је из кабинета министра Црнатка.

"Тијана Бошковић је један од најбољих европских и свјетских спортиста поријеклом из БиХ, а дипломатски пасош јој је уручен у оквиру хуманитарно-спортске акције, у оквиру које су дипломатске пасоше добили и докторица Снежана Гајић, хуманитарна активисткиња Сара Петковић и фудбалер Миралем Пјанић. Тијана је рођена у Билећи 1997. године и тренутно наступа у за одбојкашки клуб Езачибаши из Истанбула. На позив Тијане Бошковић министар Црнадак и делегација Министарства иностраних послова БиХ присуствовали су синоћ утакмици Езацибаши - Фенербахче", истакли су из Министарства вањских послова БиХ.

Иначе, Тијана Бошковић наступа за одбојкашку репрезентацију Србије, са којом је освојила неколицину трофеја, међу којима сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. и титулу првака Европе прошле године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар