Najboljoj odbojkašici Evrope diplomatski pasoš BiH!

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak uručio je u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu.

Ostali sportovi 13.02.2018 | 19:30
Najboljoj odbojkašici Evrope diplomatski pasoš BiH!
Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak, uručio je u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu, saopšteno je iz kabineta ministra Crnatka.

"Tijana Bošković je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sportista porijeklom iz BiH, a diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije, u okviru koje su diplomatske pasoše dobili i doktorica Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić. Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa u za odbojkaški klub Ezačibaši iz Istanbula. Na poziv Tijane Bošković ministar Crnadak i delegacija Ministarstva inostranih poslova BiH prisustvovali su sinoć utakmici Ezacibaši - Fenerbahče", istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Inače, Tijana Bošković nastupa za odbojkašku reprezentaciju Srbije, sa kojom je osvojila nekolicinu trofeja, među kojima srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. i titulu prvaka Evrope prošle godine.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar