ЗОИ - Пјонгчанг 2018. - преглед 3. дана...

Американка одбранила злато из Сочија у "слоупстајлу"! Америчка такмичарка Џејми Андерсон одбранила је златну олимпијску медају у сноуборду у дисциплини слоупстајл, на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Канађанима тимско злато, Руси испред Американаца! Такмичари Канаде освојили су златну медаљу у уметничком клизању у екипној конкуренцији на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Остали спортови 12.02.2018 | 13:00
ЗОИ - Пјонгчанг 2018. - преглед 3. дана...
Канада је освојила злато са 73 бода испред Руса са 66 и САД са 62 бода.

Најсјајније одличје Канади су донели Патрик Чен, Габријел Дејлман, Ерик Редфорд, Кетлин Озмонд, Меган Духамел, Теса Вирту и Скот Моар.

Они су на премијери ове дисциплине на Играма у Сочију пре четири године освојили сребро, иза домаћина. 

Такмичење је обележила и Мираи Нагасу, која је постала прва Американка која је извела троструки аксел на ЗОИ.

Американка одбранила злато из Сочија у "слоупстајлу"! Америчка такмичарка Џејми Андерсон одбранила је златну олимпијску медају у сноуборду у дисциплини слоупстајл, на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу.

Андерсон је победила са 83 бода, колико је освојила у првој серији и одбранила титулу коју је пре четири године освојила на Играма у Сочију.

Канађанка Лори Блуин освојила је сребро са 76,33 поена из прве серије, а бронзану медаљу освојила је Ени Рукајарви из Финске са 75,38 поена освојених у другој серији.

Због јаког ветра нису одржане квалификације за то такмичење, као ни трећа серија.

Ретко се виђа – Американка извела троструки аксел! Америчка клизачица јапанског порекла Мираи Нагасу извела је у Пјонгчангу потез који се ретко виђа у женској конкуренцији.

Нагасу је током тимског такмичења успешно извела један од најтежих покрета у овом спорту троструки аксел.

Она је прва Американка која је успела то да уради на Зимским олимпијским играма, а тек трећа клизачица у историји.

На њену жалост, то је тиму САД помогло да дође само до бронзе на ЗОИ у Пјонгчангу, гледали су у леђа Русима и новим шампионима Канађанима.



Незабележено – ново злато за Далмајер у Пјонгчангу! Немица Лаура Далмајер освојила је другу златну медаљу на Олимпијским играма у Пјонгчангу.

Након првог злата у каријери у спринту на 7,5 км, Немица је тријумфовала и у потери на десет километара, што је незабележено у женском бијатлону.

Сребрну медаљу освојила је Словакиња Анастасија Кузмина са скоро 30 секунди заостатка, док се бронзом окитила Францускиња Ана Бекон са 0,2с иза ње.

Далмајер је тако објединила светску и олимпијску титулу у потери, те наставила доминацију Немаца у бијатлону у Пјонгчангу, након што је Анд Пајфер освојио злато у спринту у мушкој конкуренцији. 

Немци после некомплетног трећег дана Игара имају четири златне медаље.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар