ZOI - Pjongčang 2018. - pregled 3. dana...

Amerikanka odbranila zlato iz Sočija u "sloupstajlu"! Američka takmičarka Džejmi Anderson odbranila je zlatnu olimpijsku medaju u snoubordu u disciplini sloupstajl, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Kanađanima timsko zlato, Rusi ispred Amerikanaca! Takmičari Kanade osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju u ekipnoj konkurenciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi 12.02.2018 | 13:00
ZOI - Pjongčang 2018. - pregled 3. dana...
Kanada je osvojila zlato sa 73 boda ispred Rusa sa 66 i SAD sa 62 boda.

Najsjajnije odličje Kanadi su doneli Patrik Čen, Gabrijel Dejlman, Erik Redford, Ketlin Ozmond, Megan Duhamel, Tesa Virtu i Skot Moar.

Oni su na premijeri ove discipline na Igrama u Sočiju pre četiri godine osvojili srebro, iza domaćina. 

Takmičenje je obeležila i Mirai Nagasu, koja je postala prva Amerikanka koja je izvela trostruki aksel na ZOI.

Amerikanka odbranila zlato iz Sočija u "sloupstajlu"! Američka takmičarka Džejmi Anderson odbranila je zlatnu olimpijsku medaju u snoubordu u disciplini sloupstajl, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Anderson je pobedila sa 83 boda, koliko je osvojila u prvoj seriji i odbranila titulu koju je pre četiri godine osvojila na Igrama u Sočiju.

Kanađanka Lori Bluin osvojila je srebro sa 76,33 poena iz prve serije, a bronzanu medalju osvojila je Eni Rukajarvi iz Finske sa 75,38 poena osvojenih u drugoj seriji.

Zbog jakog vetra nisu održane kvalifikacije za to takmičenje, kao ni treća serija.

Retko se viđa – Amerikanka izvela trostruki aksel! Američka klizačica japanskog porekla Mirai Nagasu izvela je u Pjongčangu potez koji se retko viđa u ženskoj konkurenciji.

Nagasu je tokom timskog takmičenja uspešno izvela jedan od najtežih pokreta u ovom sportu trostruki aksel.

Ona je prva Amerikanka koja je uspela to da uradi na Zimskim olimpijskim igrama, a tek treća klizačica u istoriji.

Na njenu žalost, to je timu SAD pomoglo da dođe samo do bronze na ZOI u Pjongčangu, gledali su u leđa Rusima i novim šampionima Kanađanima.



Nezabeleženo – novo zlato za Dalmajer u Pjongčangu! Nemica Laura Dalmajer osvojila je drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Nakon prvog zlata u karijeri u sprintu na 7,5 km, Nemica je trijumfovala i u poteri na deset kilometara, što je nezabeleženo u ženskom bijatlonu.

Srebrnu medalju osvojila je Slovakinja Anastasija Kuzmina sa skoro 30 sekundi zaostatka, dok se bronzom okitila Francuskinja Ana Bekon sa 0,2s iza nje.

Dalmajer je tako objedinila svetsku i olimpijsku titulu u poteri, te nastavila dominaciju Nemaca u bijatlonu u Pjongčangu, nakon što je And Pajfer osvojio zlato u sprintu u muškoj konkurenciji. 

Nemci posle nekompletnog trećeg dana Igara imaju četiri zlatne medalje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar