ПЛ: Побједе Хадерсфилда, Ливерпула и Њукасла над Јунајтедом!

"Фирмино - Салах" шоу на Сент Мерису! Душан Тадић и Саутемптон без решења за моћну партију гостију. Стигао је из Спарте и спустио рампу Јунајтеду! Голман Њукасла имао деби из снова. Његов тим победио је екипу Жозеа Муриња и побегао из зоне испадања. Колико је довољно за опстанак? Да ли ће бити "пробијена" магична цифра од 42 бода или не. . . ?! 

Фудбал 11.02.2018 | 22:00
ПЛ: Побједе Хадерсфилда, Ливерпула и Њукасла над Јунајтедом!
Вест Хем је у сезони 2002/03 освојио 42 бода и "склизнуо доле", односно није сачувао статус у Премијер лиги, а неће бити велико изненађење уколико ова цифра буде "пробијена".

Или бар буде угрожена...

На једанаест кола до краја, мада нису још сви завршили своје утакмице 27. рунде, у опасности је половина тимова: најугроженији је Вест Бром са 20, потом следе Стоук и Њукасл са 25, ту је Сотон са 26, а из опасне зоне је "искочио" Хадерсфилд.

"Теријери" су пред својим навијачима савладали Борнмут (4:1), још једног ривала у борби за опстанак, и тако уписали први премијерлигашки тријумф после скоро два месеца.

Причард је на пас Мунијеа довео домаћина у вођство у 7. минуту, одмах је Станислас одговорио у 14, да би француски нападач постигао гол за ново вођство у 27. минуту. Све је било решено када је Муније постигао свој други погодак у 66. минуту.

Тачку на крај ставио је Ван Ла Пара у петом минуту надокнаде из пенала.

Два тима сада дели четири бода и шест позиција на табели.

Стигао је из Спарте и спустио рампу Јунајтеду! Голман Њукасла имао деби из снова. Његов тим победио је екипу Жозеа Муриња и побегао из зоне испадања.

Причаће се о голману Мартину Дубравки, причаће се о пети Двајта Гејла и голу Мета Ричија. Причаће се о највећој победи Њукасла ове сезоне и другом поразу Јунајтеда у последња три кола.

Словачки чувар мреже био је херој узбудљиве утакмице. Доскорашњи голман Спарте из Прага стигао је из Чешке у Енглеску овог лета, изненадно добио шансу да баш ове недеље дебитује и без грешке је урадио оно што је Рафа Бенитез и захтевао.

Њукасл - Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)

У првом полувремену, Дубравка је "скинуо" чист зицер Антонију Марсију после перфектног додавања Немање Матића, кога је у надокнади времена такође спречио да погоди, и то са неколико метара удаљености!

Када голман није био у првом плану, јесу његови саиграчи "из поља", који су на моменте и животом бранили свој гол и уз то нашли начин и да савладају Давида Де Хеу. Догодило се то у 65. минуту, када је Двајт Гејл у гужви перфектно, петом, проиграо Мета Ричија, који је остао сам и лако затресао Шпанчеву мрежу.

"Ђаволи" су нападали до краја, али је Бенитез ипак нанео чак шести пораз Мурињу у њиховим међусобним дуелима, па Португалац сада има лошији скор (девет пораза) само против Пепа Гвардиоле. Овим неуспехом, "ђаволи" су омогућили трећепласираном Тотенхему да им се приближи на четири бода заостатка, а Манчестер ситију да од овог кола има 16 поена предности.

Са друге стране, Њукасл је ушао у утакмицу са јако лошим скором код куће и навијачима је ипак поклонио прву лигашку победу на Сент Џејмс парку још од 21. октобра. И то над Манчестер јунајтедом, за бег из зоне испадања!

"Фирмино - Салах" шоу на Сент Мерису! Душан Тадић и Саутемптон без решења за моћну партију гостију.

Туговао је Роберто Фирмино због одласка кума Филипеа Кутиња у Барселону, али га је брзо преболео.

Бразилац сјајно сарађује са Египћанином Мохамедом Салахом, а то су потврдили и на Сент Мерис стадиону у Саутемптону.

Тандем нападача креирао је победу гостију 2:0, сјајним акцијама. Прво у 6. минуту, када је Салах несебично проиграо Фирмина и омогућио му да се лако упише у стрелце, а потом у 42, када је Бразилац мајсторски одиграо дупли пас петом и "избацио" Египћанина пред немоћног Алекса Мекартија.

Мохамед Салах је тим голом ушао у клупску историју Ливерпула, као играч са најбољим учинком у дебитантској сезони. Крај његовог имена већ стоје 22 поготка и 7 асистенција.

И погодак Фирмина имао је посебан значај, пошто је репрезентативац Бразила први пут од сезоне 2013/14, када је играо за Хофенхајм, успео да стигне до 20 голова у свим такмичењима. Поменуту сезону завршио је са 22.

Рано вођство омогућило је гостима са Енфилда да играју мирно, без много ризика, тако да су успешно контролисали дешавања на терену.

Цео меч за домаћи тим одиграо је Душан Тадић, али репрезентативац Србије није био много приметан, као и остали његови саиграчи из везног реда и напада...

Ливепрулу ова победа представља лепу увертиру за прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона против Порта наредне среде у Португалу.

ЈУБИЛЕЈИ

Јирген Клоп је уписао 50. премијерлигашку победу на клупи Ливерпула (у 95 утакмица), а штопер Дејан Ловрен 100. првенствени наступ за клуб уласком у игру у 89. минуту.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА 27. КОЛО:

Хадерсфилд - Борнмут 4:1 (2:1)
/Причард 7, Муније 27, 66, Ван Ла Пара 90+5п - Станислас 14/

Њукасл - Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)
/Ричи 65'/

Саутемптон - Ливерпул 0:2 (0:1)
/Фирмино 6, Салах 42/

у суботу:

Тотенхем - Арсенал 1:0 (0:0)
/Кејн 49/

Евертон - Кристал Палас 3:1 (0:0)
/Сигурдсон 46, Нијас 51, Дејвис 75 - Миливојевић 83п/

Стоук - Брајтон 1:1 (0:1)
/Шаћири 68 - Искјердо 32/

Свонси - Барнли 1:0 (0:0)
/Ки 81/

Вест Хем - Вотфорд 2:0 (1:0)
/Чичарито 38, Арнаутовић 78/

Манчестер сити - Лестер сити 5:1 (1:1)
/Стерлинг 3, Агуеро 48, 53, 77, 90 - Варди 24/

у понедељак:

Челси - Вест Бром (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 72, Јунајтед 56, Ливерпул 54, Тотенхем 52, Челси (-1) 50, Арсенал 45, Барнли 36, Лестер 35, Евертон 34, Борнмут 31, Вотфорд 30, Вест Хем 30, Брајтон 28, Њукасл 28, Кристал Палас 27, Свонси 27, Хадерсфилд 27, Саутемптон 26, Стоук 25, ВБА (-1) 20.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар