PL: Pobjede Hadersfilda, Liverpula i Njukasla nad Junajtedom!

"Firmino - Salah" šou na Sent Merisu! Dušan Tadić i Sautempton bez rešenja za moćnu partiju gostiju. Stigao je iz Sparte i spustio rampu Junajtedu! Golman Njukasla imao debi iz snova. Njegov tim pobedio je ekipu Žozea Murinja i pobegao iz zone ispadanja. Koliko je dovoljno za opstanak? Da li će biti "probijena" magična cifra od 42 boda ili ne. . . ?! 

Fudbal 11.02.2018 | 22:00
PL: Pobjede Hadersfilda, Liverpula i Njukasla nad Junajtedom!
Vest Hem je u sezoni 2002/03 osvojio 42 boda i "skliznuo dole", odnosno nije sačuvao status u Premijer ligi, a neće biti veliko iznenađenje ukoliko ova cifra bude "probijena".

Ili bar bude ugrožena...

Na jedanaest kola do kraja, mada nisu još svi završili svoje utakmice 27. runde, u opasnosti je polovina timova: najugroženiji je Vest Brom sa 20, potom slede Stouk i Njukasl sa 25, tu je Soton sa 26, a iz opasne zone je "iskočio" Hadersfild.

"Terijeri" su pred svojim navijačima savladali Bornmut (4:1), još jednog rivala u borbi za opstanak, i tako upisali prvi premijerligaški trijumf posle skoro dva meseca.

Pričard je na pas Munijea doveo domaćina u vođstvo u 7. minutu, odmah je Stanislas odgovorio u 14, da bi francuski napadač postigao gol za novo vođstvo u 27. minutu. Sve je bilo rešeno kada je Munije postigao svoj drugi pogodak u 66. minutu.

Tačku na kraj stavio je Van La Para u petom minutu nadoknade iz penala.

Dva tima sada deli četiri boda i šest pozicija na tabeli.

Stigao je iz Sparte i spustio rampu Junajtedu! Golman Njukasla imao debi iz snova. Njegov tim pobedio je ekipu Žozea Murinja i pobegao iz zone ispadanja.

Pričaće se o golmanu Martinu Dubravki, pričaće se o peti Dvajta Gejla i golu Meta Ričija. Pričaće se o najvećoj pobedi Njukasla ove sezone i drugom porazu Junajteda u poslednja tri kola.

Slovački čuvar mreže bio je heroj uzbudljive utakmice. Doskorašnji golman Sparte iz Praga stigao je iz Češke u Englesku ovog leta, iznenadno dobio šansu da baš ove nedelje debituje i bez greške je uradio ono što je Rafa Benitez i zahtevao.

Njukasl - Mančester junajted 1:0 (0:0)

U prvom poluvremenu, Dubravka je "skinuo" čist zicer Antoniju Marsiju posle perfektnog dodavanja Nemanje Matića, koga je u nadoknadi vremena takođe sprečio da pogodi, i to sa nekoliko metara udaljenosti!

Kada golman nije bio u prvom planu, jesu njegovi saigrači "iz polja", koji su na momente i životom branili svoj gol i uz to našli način i da savladaju Davida De Heu. Dogodilo se to u 65. minutu, kada je Dvajt Gejl u gužvi perfektno, petom, proigrao Meta Ričija, koji je ostao sam i lako zatresao Špančevu mrežu.

"Đavoli" su napadali do kraja, ali je Benitez ipak naneo čak šesti poraz Murinju u njihovim međusobnim duelima, pa Portugalac sada ima lošiji skor (devet poraza) samo protiv Pepa Gvardiole. Ovim neuspehom, "đavoli" su omogućili trećeplasiranom Totenhemu da im se približi na četiri boda zaostatka, a Mančester sitiju da od ovog kola ima 16 poena prednosti.

Sa druge strane, Njukasl je ušao u utakmicu sa jako lošim skorom kod kuće i navijačima je ipak poklonio prvu ligašku pobedu na Sent Džejms parku još od 21. oktobra. I to nad Mančester junajtedom, za beg iz zone ispadanja!

"Firmino - Salah" šou na Sent Merisu! Dušan Tadić i Sautempton bez rešenja za moćnu partiju gostiju.

Tugovao je Roberto Firmino zbog odlaska kuma Filipea Kutinja u Barselonu, ali ga je brzo preboleo.

Brazilac sjajno sarađuje sa Egipćaninom Mohamedom Salahom, a to su potvrdili i na Sent Meris stadionu u Sautemptonu.

Tandem napadača kreirao je pobedu gostiju 2:0, sjajnim akcijama. Prvo u 6. minutu, kada je Salah nesebično proigrao Firmina i omogućio mu da se lako upiše u strelce, a potom u 42, kada je Brazilac majstorski odigrao dupli pas petom i "izbacio" Egipćanina pred nemoćnog Aleksa Mekartija.

Mohamed Salah je tim golom ušao u klupsku istoriju Liverpula, kao igrač sa najboljim učinkom u debitantskoj sezoni. Kraj njegovog imena već stoje 22 pogotka i 7 asistencija.

I pogodak Firmina imao je poseban značaj, pošto je reprezentativac Brazila prvi put od sezone 2013/14, kada je igrao za Hofenhajm, uspeo da stigne do 20 golova u svim takmičenjima. Pomenutu sezonu završio je sa 22.

Rano vođstvo omogućilo je gostima sa Enfilda da igraju mirno, bez mnogo rizika, tako da su uspešno kontrolisali dešavanja na terenu.

Ceo meč za domaći tim odigrao je Dušan Tadić, ali reprezentativac Srbije nije bio mnogo primetan, kao i ostali njegovi saigrači iz veznog reda i napada...

Liveprulu ova pobeda predstavlja lepu uvertiru za prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Porta naredne srede u Portugalu.

JUBILEJI

Jirgen Klop je upisao 50. premijerligašku pobedu na klupi Liverpula (u 95 utakmica), a štoper Dejan Lovren 100. prvenstveni nastup za klub ulaskom u igru u 89. minutu.

PREMIJER LIGA 27. KOLO:

Hadersfild - Bornmut 4:1 (2:1)
/Pričard 7, Munije 27, 66, Van La Para 90+5p - Stanislas 14/

Njukasl - Mančester junajted 1:0 (0:0)
/Riči 65'/

Sautempton - Liverpul 0:2 (0:1)
/Firmino 6, Salah 42/

u subotu:

Totenhem - Arsenal 1:0 (0:0)
/Kejn 49/

Everton - Kristal Palas 3:1 (0:0)
/Sigurdson 46, Nijas 51, Dejvis 75 - Milivojević 83p/

Stouk - Brajton 1:1 (0:1)
/Šaćiri 68 - Iskjerdo 32/

Svonsi - Barnli 1:0 (0:0)
/Ki 81/

Vest Hem - Votford 2:0 (1:0)
/Čičarito 38, Arnautović 78/

Mančester siti - Lester siti 5:1 (1:1)
/Sterling 3, Aguero 48, 53, 77, 90 - Vardi 24/

u ponedeljak:

Čelsi - Vest Brom (21.00)

TABELA: Siti 72, Junajted 56, Liverpul 54, Totenhem 52, Čelsi (-1) 50, Arsenal 45, Barnli 36, Lester 35, Everton 34, Bornmut 31, Votford 30, Vest Hem 30, Brajton 28, Njukasl 28, Kristal Palas 27, Svonsi 27, Hadersfild 27, Sautempton 26, Stouk 25, VBA (-1) 20.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar