Забранили посјете болесницима

У Болници "Свети Врачеви" у Бијељини од данас су забрањене посјете пацијентима због ризика од вирусних инфекција, саопштено је из ове јавне здравствене установе.

Република Српска 10.02.2018 | 08:22
Забранили посјете болесницима
"Одлука о забрани посјета пацијентима у Болници доноси се на приједлог главног републичког здравственог инспектора због повећаног броја обољелих од акутних вирусних инфекција и приједлога Тима за интрахоспиталне инфекције, као и проглашене епидемије морбила у окружењу", наводи се у саопштењу.

Из Болнице је најављено да ће информације о здравственом стању пацијената заинтересовани моћи да добију од начелника, шефова, главног дежурног Болнице или дежурних љекара служби и одјељења, на број телефона 055/415-555.

"Молимо грађане који су планирали да посјете хоспитализоване пацијенте да поштују Одлуку о забрани посјета пацијентима, како би се смањила изложеност пацијената, као и посјетилаца, ризику од вирусних инфекција", истиче се у саопштењу.

Најављено је да ће о престанку важења ове одлуке одлучити директор Болнице Синиша Максимовић, на основу претходно достављеног извјештаја Тима за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција.

Одлуком је прецизирано да су за спровођење забране посјета пацијентима одговорни запослени у Болници, док ће надзор над примјеном ове одлуке вршити начелници одјељења и служби.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

хе хе хе

10.02.2018 07:56

До нацелника не могу да се пробију радници билнице,како це тек сирота буранија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

12.02.2018 08:19

Еее сад цес 100€ у дјепиц нацелнику па мозе све.

Name

Карадоз

10.02.2018 08:59

Е да су то прави врацеви неби било проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

10.02.2018 19:21

Па свеједно је и било само сат времене А када додјес сестре су толико дрске да немас појма једино ако им ставис у дзеп 50 км онда постају мало љубазније а докторима поцињес са 500 Страсно

ОДГОВОРИТЕ