Zabranili posjete bolesnicima

U Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima zbog rizika od virusnih infekcija, saopšteno je iz ove javne zdravstvene ustanove.

Republika Srpska 10.02.2018 | 08:22
Zabranili posjete bolesnicima
"Odluka o zabrani posjeta pacijentima u Bolnici donosi se na prijedlog glavnog republičkog zdravstvenog inspektora zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i prijedloga Tima za intrahospitalne infekcije, kao i proglašene epidemije morbila u okruženju", navodi se u saopštenju.

Iz Bolnice je najavljeno da će informacije o zdravstvenom stanju pacijenata zainteresovani moći da dobiju od načelnika, šefova, glavnog dežurnog Bolnice ili dežurnih ljekara službi i odjeljenja, na broj telefona 055/415-555.

"Molimo građane koji su planirali da posjete hospitalizovane pacijente da poštuju Odluku o zabrani posjeta pacijentima, kako bi se smanjila izloženost pacijenata, kao i posjetilaca, riziku od virusnih infekcija", ističe se u saopštenju.

Najavljeno je da će o prestanku važenja ove odluke odlučiti direktor Bolnice Siniša Maksimović, na osnovu prethodno dostavljenog izvještaja Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija.

Odlukom je precizirano da su za sprovođenje zabrane posjeta pacijentima odgovorni zaposleni u Bolnici, dok će nadzor nad primjenom ove odluke vršiti načelnici odjeljenja i službi.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

he he he

10.02.2018 07:56

Do nacelnika ne mogu da se probiju radnici bilnice,kako ce tek sirota buranija.

ODGOVORITE
Name

Virus

12.02.2018 08:19

Eee sad ces 100€ u djepic nacelniku pa moze sve.

Name

Karadoz

10.02.2018 08:59

E da su to pravi vracevi nebi bilo problema.

ODGOVORITE
Name

Mira

10.02.2018 19:21

Pa svejedno je i bilo samo sat vremene A kada dodjes sestre su toliko drske da nemas pojma jedino ako im stavis u dzep 50 km onda postaju malo ljubaznije a doktorima pocinjes sa 500 Strasno

ODGOVORITE