Европски пут ће зависити од нас

Стратегија за проширење Европске уније оставља отворена врата БиХ и земљама Балкана за чланство у Унији, изјавио је данас у Сарајеву предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, али је додао да динамика прикључења зависи од испуњавања постављених услова. Европски оптимизам гаји и министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 07.02.2018 | 22:22
Европски пут ће зависити од нас
Стратегија за проширење Европске уније дала је кључне одреднице за БиХ и остале земље западног Балкана на њиховом европском путу, сматра Звиздић и оптимистично тврди да су врата Европске уније отворена за све. Звиздић истиче да 2025. година није рок, него циљ за све земље које желе у Унију, а БиХ, према његовом мишљењу, може сустићи земље региона уколико Европске интеграције буду важније од непродуктивне политичке реторике.

Колико ће трајати пут до Европске уније, тврди Звиздић, не зависи од Уније већ од БиХ. Један од корака на том путу је попуњавање Европског упитника. Најављује да ће крајем фебруара предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру у Сарајеву предати одговоре за које тврди да су усаглашени и плод компромиса у механизму координације.

За министра иностраних послова у Савјету министра БиХ Игора Црнатка важно је, како каже, опредјељење Брисела да БиХ припада Европској унији. Црнадак скреће пажњу на јасну поруку Уније да је за БиХ приоритет јачање владавине права и борба против корупције.

Стратегија за проширење Европске уније јасно прецизира да наставак европског пута зависи искључиво од земаља које желе у Унију, подсјећа Црнадак и поручује да свако у БиХ на свом нивоу треба да уради свој дио посла. То је добитна формула, поручује Црнадак.

БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Израелац

07.02.2018 22:47

ХАХАХАХХАХАХАХАахахаха грохотом ме насмија овај кловн ... :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је вала

08.02.2018 05:18

Је вала од нас никад ниста није зависило.

Name

Смс

08.02.2018 09:17

Њима пасе само овако стање да иде јос сто година. Које гуликозе.

Name

007

08.02.2018 11:01

Зависи од Гренланда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коруптатор

08.02.2018 12:34

Наравно да зависи све од вас политицара, неце ваљда од јадног народа. Зна се да вам није у интересу јер немозете онда даље са васом крадјом наставити ако би смо усли у ЕУ. Не глумите народу и ЕУ да се борите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.02.2018 17:35

Па сто це нама еуропски пут кад ми идемо нс пут у еуропу... стварно не контам

ОДГОВОРИТЕ