Несрећа: Знам ко је интервенисао!

Саобраћајна несрећа из новембра 2017. у којој је погинула Смиљана Никодиновић (38) након што ју је, док је пјешачила на источном транзиту у Бањалуци, ударио аутомобил “ауди А6” којим је управљао Александар Добрић (26) из Градишке, не престаје да изазива контроверзе.

Република Српска 07.02.2018 | 18:24
Несрећа: Знам ко је интервенисао!
Посланик НДП-а Драган Чавић је данас поставио посланичко питање у Народној скупштини РС, а у вези с овом саобраћајном несрећом, и оцијенио да се о многим случајевима “мање тежине” у јавности више знало, а да се о овом не зна ништа.

''Људи су огорчени. Добрић је млад човјек чији је отац врло утицајан и сувласник је фирме “Фруит Еко”. Знам и ко је власник возила којим је управљао. Знам и ко је долазио да интервенише током ноћи да се он ослободи из полицијских просторија. Да не би било манипулације, желим званичан одговор из МУП-а РС'', подвукао је Чавић.

Он је министру унутрашњих послова поставио питање да ли је МУП РС поднио извјештај надлежном тужилаштву и да ли је подигнута оптужница против Александра Добрића који је 12. новембра 2017. године усмртио дјевојку, да ли је прекорачио брзину и да ли је био под утицајем алкохола у тренутку несреће.

''У посљедње вријеме дешава се да се млади људи, чији су родитељи или сродници блиски властима у Републици Српској, бахате по РС, а посљедњи случај је потезање пиштоља младића на Јахорини, као и неразјашњена погибија Николе Ђуровића у саобраћајној несрећи у којој је, како тврди отац страдалог, супротним возилом управљао бивши министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо'', рекао је Чавић.

Потпредсједник Владе РС Антон Касиповић је казао у Скупштини да “не зна одговор” на Чавићево питање, с обзиром на то да министар унутрашњих послова Драган Лукач није данас био у сали.

''Ипак, то не значи да не требам одговорити. Никада не питам министра МУП-а како он и његови сарадници раде, па предлажем да МУП РС одговори писмено'', истакао је Касиповић.

Извор: Фактор

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

заза

07.02.2018 17:36

ОВИ СТО СУ ПОТЕЗАЛИ ОРУЗЈЕ НА ЈАХОРИНИ БОЉЕ ИМ ЈЕ ДА НЕДОЛАЗЕ НА ЈАХОРИНУ ЈЕР БИЦЕ ИМ ТО ОРУЗЈЕ ГУРНУТО ГДЈЕ ТРЕБА И ТАКО ИХ ПОСЛАТИ У БАЊА ЛУКУ НЕДИРАЈТЕ НАРОД ИСТОЦНОГ ДЈЕЛА ЈЕР ЦЕ ТЕ СЕ ЛОСЕ ПРОВЕСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

07.02.2018 18:58

Ја сам из БЛ али капу скидам за коментар...

Name

попара

07.02.2018 19:05

Покриј се по усима,какав истоцни дио,испрепадали су вас нисте смјели писнути.

Name

Бл

10.02.2018 16:45

Ти цес гурнути то гдје треба?

Name

Са стране

07.02.2018 17:41

Онај ко зна чињенице о неком кривичном делу, а то у најкраћем року не пренесе надлежним органима, чини кривично дело. Тајити нешто од 2017., а тиче се озбиљног кривичног дела, заслужује најстрожу санкцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

07.02.2018 17:59

Па шта вриједи пријавити кад тужилаштво неће да ради свој посао после тебе оптуже за клевету. Ти као да си са Марса дошао јуче.

Name

И много тога

07.02.2018 17:44

Да ли је возило фотографисано и вјестацено? Ције је било возило а прица се да је возило било од клуба Игокеа!? Прица се да је то веце видјен на мјесту убиства и син Игор Додик??!Не знам тацно гдје се десила несреца прица се да је било на транзиту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ала лупаш брате

10.02.2018 16:28

Ти очигледно појма немаш о томе како се врши увиђај...па нормално да је фотографисано, урађена скица лица мјеста...и није мјесто убиства...

Name

Дзабе ти је боту

10.02.2018 17:24

Дзабе ти је боту да се бавис правним финесама.Цињеница је да је дјевојка погинула

Name

Хахахахаахахах

10.02.2018 18:51

Правним финесама....

Name

одговор

07.02.2018 17:51

МИНИСТРЕ ти си обавезан , ако несто знас , као сто казес - да то пријавис и објелоданис -.ако нема вајде од пријаве ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.02.2018 18:16

Он једини и говори о злу у овом ентитету,а шта си ти градјанине уцинио ? Ништа, гледаш како да омастис негдје бркове.Сит сам ја вас Срба љигаваца.И кад су у Федерацији демонстрирали ти си се увукао у мишју рупу јер те Додик плашио да хоће да ти сруше Српску.Гдје су ти они из Тузланског хотела питај свог Доду?

Name

ре одговор

07.02.2018 19:15

Министар Касиповић је данас у првом дневнику на БН рекао нешто од чега сам се најежио. На питање везано за онај револверашки испад у хотелу "Вучко" да мисли да су балавандери имали уредне папире о посједовању оружја и муниције. Па драги министре, до те изјаве нисам у свом окружењу дозвољавао да нико ништа неукусно не каже на твој рачун. Обзиром да си старији преко 52 године колико ја имам као дугогодишњем правнику није ти пало на памет да је срамота лупетати. Ето моје занимање нема никакве везе са правном науком ал се добро сјећам да је за вријеме СФРЈ оружани лист био само потврда о легалном посједовању оружја на одређено име, а никако да се исто носи по кафанама и шенлучи, па питам себе, тебе и јавност како су балавандери старости од 23 године да тај докуменат прибаве, па да носе оружје са краја на крај државе? Успут да се забарикадирају па да их специјалци моле да се предају, умјесто да су у собу убацили сузавац ил димну кутију па да их похватају, па налемају татине синове да више ником слична глупост не падне напамет. Од министра правде РС најмање што сам као грађанин очекивао ја најстрожа могућа казна предвиђена за такав пропуст. Због таквог гафа би у Италији влада била у оставци, или ће народ коначно морати да затражи једну ширу оставку и прије октобра.

Name

Ре ре одговор

10.02.2018 16:31

Није оружани, већ ОРУЖНИ лист...

Name

Роки

07.02.2018 19:39

Прије три године је у Болници у Истоцном Сарајеву на изградњи нове зграде радник пропао кроз кров. Уз знање изводјаца радова и тадасњег директора хеликоптером је превезен у Бања Луку. Веома мали број људи знало за то, али власт је цудо. Тајкун био директор, тајкун био изводјац и тајкунски се заврсило, цовјек је остао зив. Сретан заврсетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

07.02.2018 21:25

Пистоље носају и сенлуце татини синови за њих закон невази могу и да нас убијају ста цес играју се дјеца

Name

правда

07.02.2018 19:51

Треба испитати и ко је интервенисао када се десила саобрацајна несреца код Рогатице у октобру 2014 године када је погинуо републицки саобрацајни инспектор Боро Радовиц а возио је пијан Републицки грађевински инспектор Кујациц Захарије који ради на Палама. Колико су биле интервенције је јер Кујациц Захарије и даље ради ко инспектор. То сто је цовјек мртав и сто је он био пијан ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

07.02.2018 20:09

Нецу и не зелим никога да браним нити да улазим у то ко је крив и да ли је неко некога звао тј .интервенисао.Али цу несто као уцесник у саобрацају да прокоментарисем посто сам на транзиту имао слицну ситуацију гдје је ова несретна дјевојка настрадала.Знаци господо драга постоји пасареле за прелаз преко транзита.Ту су 4 траке 2 у једном смјеру и 2 у другом и стварно није могуце безбједно пјесице преци са једне на другу страну осим пасарелом.Напомињем да сам имао слицну ситуацију гдје је пјесак претцавао видљивост лоса и само срецом лудом није досло до трагедије.Знаци неоправдавам никога али вјерујте да сам данима био под утиском те ситуације.Нити сам био пијан нити сам брзо возио .Апелујем на пјесаке да користе пасареле и пјесацке прелазе обиљезене на Транзиту у Бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

07.02.2018 20:16

А ГДЈЕ НЕСТАДЕ ЧАЂО КО ЈЕ ЗА ЊЕГА ИНТЕРВЕНИРАО И ОДВЕЗАО ГА КУЋИ ЧАВИЋУ МНОГО ТОГА ТИ ЗНАШ.ПРОГОВОРИ ЧОВЈЕЧЕ ВИШЕ КОГА СЕ И ТИ БОЈИШ ЈЕЛ ИСТОГ БИГ БОСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МК

10.02.2018 15:03

Чађо је истог момента са мјеста несреће одвезен на ВМА да ли аутом или хеликоптером то сад није толико ни битно. То је одрађено у режији министра здравља Шкрбића. На ВМА је тражено на фиктивном пријему да се напише као да је примчљен "јуче" како би имао алиби да тог спорног момента није био ни близу Бања Луке. О томе и Бањалучки врабци цвркућу.

Name

висеград

07.02.2018 21:12

Инспектор Кујациц Захарије је осуден на 6 мјесеци затвора правосназно Треба да се испита Ко ГА стити и засто јер он даље ради Ко инспектор и не ИДЕ у затвор и дрзавни је слузбеник.Ко су то људи Који ГА стите и засто Мозда одговор треба тразити у инспекцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

07.02.2018 21:18

Ја Бозе ти сачувај, у каквој ми држави живимо. Мајко моја, па ако кажеш своје мишљење, које је супротно од ових владајући, мичу те са лица земље, као да никад ниси ни постојао. Ма само бјежати одавде, али прије тога побити их све редом, од Додика па надаље. Џаба народ изгину у рату, да би сад дезертери убијали недужне људе! Мрс стоко, Хитлер вама треба, мрс!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xнxx

08.02.2018 06:17

Читам коментаре и не вјерујем да нема ни једног коментара да је пјешак прелазио транзит мимо пасареле и пјешачког прелаза него је за сваку незгоду гдје се удари пјешак крив возач, а пјешаци само што не јауш по возилима.Сташно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

10.02.2018 16:29

Па човјече ти немаш појма.Увјек си крив кад удариш пјешака,без обзира на околности.

Name

Комисар Лукац

10.02.2018 13:19

Моје задузење су семафори и крузни токови, и да се застити имовина мојих налогодаваца. За остало се нема времена, а богами ни могуцности.

ОДГОВОРИТЕ