Како је Роуз "оробио" Адидас?!

Брату 250к$ и другу 75к$ годишње! Дерик Роуз у свету спорта има један од најуноснијих спонзорских уговора, пошто је 2012. године са Адидасом потписао уговор на 14 година вредан 185 милиона $.

Кошарка 11.02.2018 | 20:30
Како је Роуз "оробио" Адидас?!
Те године Роуз је био актуелни МВП лиги, најмлађи у историји, и ова позната компанија није желела да јој се догоди сценаријо са Мајклом Џорданом или Кобијем Брајантом.

Међутим, Роуз је у плеј-офу НБА повредио предње укрштене лигаменте колена и после тога никада није био онај стари Дерик Роуз. Повреде су се низале, али је уговор са Адидасом остао.

"Спорт Иллустратед" открио је детаље тог великог уговора и подаци су невероватни. Наиме, Реџи Роуз старији брат од Дерика годишње прима измежу 250 и 300 хиљада долара због тога што саветује брата.

Ту није крај, пошто Роузов најбољи другар Рендал Хемптон годишње има примања од Адидаса између 50 и 75 хиљада долара, пошто такође спада међу саветодавца.

Ово није једини пример у свету спорта са овако бизарним примањима. У Нејмаровом уговору са Барселоном постојала је клаузула која је његовим пријатељима дозвољавала да дођу у Каталонију једном у два месеца и то све о трошку "Блаугране".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар