Kako je Rouz "orobio" Adidas?!

Bratu 250k$ i drugu 75k$ godišnje! Derik Rouz u svetu sporta ima jedan od najunosnijih sponzorskih ugovora, pošto je 2012. godine sa Adidasom potpisao ugovor na 14 godina vredan 185 miliona $.

Košarka 11.02.2018 | 20:30
Kako je Rouz "orobio" Adidas?!
Te godine Rouz je bio aktuelni MVP ligi, najmlađi u istoriji, i ova poznata kompanija nije želela da joj se dogodi scenarijo sa Majklom Džordanom ili Kobijem Brajantom.

Međutim, Rouz je u plej-ofu NBA povredio prednje ukrštene ligamente kolena i posle toga nikada nije bio onaj stari Derik Rouz. Povrede su se nizale, ali je ugovor sa Adidasom ostao.

"Sport Illustrated" otkrio je detalje tog velikog ugovora i podaci su neverovatni. Naime, Redži Rouz stariji brat od Derika godišnje prima izmežu 250 i 300 hiljada dolara zbog toga što savetuje brata.

Tu nije kraj, pošto Rouzov najbolji drugar Rendal Hempton godišnje ima primanja od Adidasa između 50 i 75 hiljada dolara, pošto takođe spada među savetodavca.

Ovo nije jedini primer u svetu sporta sa ovako bizarnim primanjima. U Nejmarovom ugovoru sa Barselonom postojala je klauzula koja je njegovim prijateljima dozvoljavala da dođu u Kataloniju jednom u dva meseca i to sve o trošku "Blaugrane".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar