ФРА: ПСЖ протутњао Лилом! Суботић опет славио!

Зовите га - командант Невен Суботић! Сент Етјен је опет победио! Тулузов бег са дна, Бордо процветао код Појета - трећа рецка у низу. Дилема је била - колико? ПСЖ протутњао кроз Лил! Голове за Свеце дали Берчиче, Нејмар и Ло Селсо.

Фудбал 03.02.2018 | 22:45
ФРА: ПСЖ протутњао Лилом! Суботић опет славио!
Суров је живот фудбалских клубова у Француској, јер морају да играју са Пари Сен Жерменом. Свеци су ка0 гости прегазили Лил са 3:0 у 24. колу Лиге 1 и учврстили се на лидерској позицији.

Последњи пут Лил је савладао ПСЖ пре скоро шест година, а дефинитивно ће навијачи тог клуба морати још да чекају.

Али, макар су видели екипу светске класе. Парижани су повели у првом минуту судијске надокнаде и то пошто се Јури Берчиче убацио из другог плана и искористио асистенцију Единсона Каванија.

Каква би то била победа Светаца да у њој није учествовао Нејмар. Бразилски чаробњак је 13 минута пре краја утакмице дуплирао предност лепим поготком из слободног ударца.

Најлепше смо, ипак, видели тек на крају. Тачније у 87. минуту када је Ђовани ло Селсо сјајним лоб ударцем са ивице казненог простора поставио коначан резултат.



Зовите га - командант Невен Суботић! Сент Етјен је опет победио! Тулузов бег са дна, Бордо процветао код Појета - трећа рецка у низу.

Сент Етјенова кошмарна сезона трајала је све док није угледала светлост на крају тунела, а тамо се налазио Невен Суботић! До доласка српског штопера на стадион Жофроа Гишар Сент Етјен је имао само три победе на чак шеснаест утакмица у свим такмичењима. Откако је одбраном загосподарио можда и најпотцењенији српски штопер новије историје зелено-бели убележили су и другу везану победу!

Сент Етјен је као гост савладао Амијен са 2:0, а један од најбољих у тиму Жан Луја Гасеа био је управо Невен Суботић. Не само да је господарио казненим простором, већ је учинио да се сви Амијенови покушаји одбију као о зид!

Суботић је унео толико потребан ред у игру Сент Етјена, унео дуго чекану мирноћу и својим искуством учинио да тим изгледа потпуно другачије за само неколико дана.

После Каена, Сент Етјен је победом над Амијеном упливао у сигурније воде и сада има чак пет бодова више од групе тимова испод црте, где се налазе Анже, Амијен и Лил са по 25 бодова.

Мада, Сент Етјен је на први гол чекао нешто више од једног часа игре, а онда је Матје Дебишиискористио одбитак у казненом простору домаћина и погодио небрањени део мреже.

Потврду тријумфа донео је Реми Кабеља у завршних пет минута утакмице после доброг притиска на последњу линију Амијена, украдене лопте на десном боку и онда брзо скројене акције из које се изродио погодак.

Густаво Појет је вратио Бордо у живот. Жирондинци су од ангажовања уругвајског стручњака стигли до треће победе у низу, што је одвело тим у горњи део табеле Лиге 1. Бордо је повео већ после непуна три минута преко Јунусеа Санкареа, да би почетком другог полувремена Гаетан Лабордставио тачку и оверио максималних девет бодова.

Важан, јако важан тријумф остварио је Тулуз на гостовању Ници - 1:0. Једини гол на мечу постигао је Макс Градел у 67. минуту, чиме је Тулуз стигао до друге везане победе и тако бар привремено избегао пловидбу у црвеној зони. 

ФРАНЦУСКА 1 - 24. КОЛО

Петак
Марсељ - Мец 6:3 (3:0)
/Сансон 6, Тован 9, 45+1, 56, Жермен 49, Митроглу 75 - Моле 73, 85, Нијан 90+1/

Субота
 Лил - Пари Сен Жермен 0:3 (0:1)
/Берћиће 45+1, Нејмар 77, Ло Селсо 87/

Амијен - Сент Етјен 0:2 (0:0)
/Дебиши 62, Кабеља 85/

Монпеље - Анже 2:1 (1:1)
/Ласне 42, Мбенза 71 - Екамби 20 пенал/

Ница - Тулуз 0:1 (0:0)
/Градел 67/

Стразбур - Бордо 0:2 (0:1)
/Санкаре 3, Лаборд 53/

недеља:
15.00 Рен – Генгам
17.00 Каен – Нант
21.00 Монако – Лион

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мистер x

04.02.2018 18:36

Мозе ли он сад играти за БиХ.Није био у репки Србије за квалификације.Ста казу правила ?

ОДГОВОРИТЕ