FRA: PSŽ protutnjao Lilom! Subotić opet slavio!

Zovite ga - komandant Neven Subotić! Sent Etjen je opet pobedio! Tuluzov beg sa dna, Bordo procvetao kod Pojeta - treća recka u nizu. Dilema je bila - koliko? PSŽ protutnjao kroz Lil! Golove za Svece dali Berčiče, Nejmar i Lo Selso.

Fudbal 03.02.2018 | 22:45
FRA: PSŽ protutnjao Lilom! Subotić opet slavio!
Surov je život fudbalskih klubova u Francuskoj, jer moraju da igraju sa Pari Sen Žermenom. Sveci su ka0 gosti pregazili Lil sa 3:0 u 24. kolu Lige 1 i učvrstili se na liderskoj poziciji.

Poslednji put Lil je savladao PSŽ pre skoro šest godina, a definitivno će navijači tog kluba morati još da čekaju.

Ali, makar su videli ekipu svetske klase. Parižani su poveli u prvom minutu sudijske nadoknade i to pošto se Juri Berčiče ubacio iz drugog plana i iskoristio asistenciju Edinsona Kavanija.

Kakva bi to bila pobeda Svetaca da u njoj nije učestvovao Nejmar. Brazilski čarobnjak je 13 minuta pre kraja utakmice duplirao prednost lepim pogotkom iz slobodnog udarca.

Najlepše smo, ipak, videli tek na kraju. Tačnije u 87. minutu kada je Đovani lo Selso sjajnim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio konačan rezultat.



Zovite ga - komandant Neven Subotić! Sent Etjen je opet pobedio! Tuluzov beg sa dna, Bordo procvetao kod Pojeta - treća recka u nizu.

Sent Etjenova košmarna sezona trajala je sve dok nije ugledala svetlost na kraju tunela, a tamo se nalazio Neven Subotić! Do dolaska srpskog štopera na stadion Žofroa Gišar Sent Etjen je imao samo tri pobede na čak šesnaest utakmica u svim takmičenjima. Otkako je odbranom zagospodario možda i najpotcenjeniji srpski štoper novije istorije zeleno-beli ubeležili su i drugu vezanu pobedu!

Sent Etjen je kao gost savladao Amijen sa 2:0, a jedan od najboljih u timu Žan Luja Gasea bio je upravo Neven Subotić. Ne samo da je gospodario kaznenim prostorom, već je učinio da se svi Amijenovi pokušaji odbiju kao o zid!

Subotić je uneo toliko potreban red u igru Sent Etjena, uneo dugo čekanu mirnoću i svojim iskustvom učinio da tim izgleda potpuno drugačije za samo nekoliko dana.

Posle Kaena, Sent Etjen je pobedom nad Amijenom uplivao u sigurnije vode i sada ima čak pet bodova više od grupe timova ispod crte, gde se nalaze Anže, Amijen i Lil sa po 25 bodova.

Mada, Sent Etjen je na prvi gol čekao nešto više od jednog časa igre, a onda je Matje Debišiiskoristio odbitak u kaznenom prostoru domaćina i pogodio nebranjeni deo mreže.

Potvrdu trijumfa doneo je Remi Kabelja u završnih pet minuta utakmice posle dobrog pritiska na poslednju liniju Amijena, ukradene lopte na desnom boku i onda brzo skrojene akcije iz koje se izrodio pogodak.

Gustavo Pojet je vratio Bordo u život. Žirondinci su od angažovanja urugvajskog stručnjaka stigli do treće pobede u nizu, što je odvelo tim u gornji deo tabele Lige 1. Bordo je poveo već posle nepuna tri minuta preko Junusea Sankarea, da bi početkom drugog poluvremena Gaetan Labordstavio tačku i overio maksimalnih devet bodova.

Važan, jako važan trijumf ostvario je Tuluz na gostovanju Nici - 1:0. Jedini gol na meču postigao je Maks Gradel u 67. minutu, čime je Tuluz stigao do druge vezane pobede i tako bar privremeno izbegao plovidbu u crvenoj zoni. 

FRANCUSKA 1 - 24. KOLO

Petak
Marselj - Mec 6:3 (3:0)
/Sanson 6, Tovan 9, 45+1, 56, Žermen 49, Mitroglu 75 - Mole 73, 85, Nijan 90+1/

Subota
 Lil - Pari Sen Žermen 0:3 (0:1)
/Berćiće 45+1, Nejmar 77, Lo Selso 87/

Amijen - Sent Etjen 0:2 (0:0)
/Debiši 62, Kabelja 85/

Monpelje - Anže 2:1 (1:1)
/Lasne 42, Mbenza 71 - Ekambi 20 penal/

Nica - Tuluz 0:1 (0:0)
/Gradel 67/

Strazbur - Bordo 0:2 (0:1)
/Sankare 3, Labord 53/

nedelja:
15.00 Ren – Gengam
17.00 Kaen – Nant
21.00 Monako – Lion

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mister x

04.02.2018 18:36

Moze li on sad igrati za BiH.Nije bio u repki Srbije za kvalifikacije.Sta kazu pravila ?

ODGOVORITE