ПЛ: Обамејанг стигао, хет-трикови Рамзија и Мхитарјана!

'Петарда' Арсенала – хет-трик Рамзија, првенац Обамејанга! Екипа Арсенала декласирала је Евертон у последњем суботњем мечу 26. кола Премијер лиге – 5:1 (4:0).  Фантастична представа Арсенала на дебију Пјера-Емерика Обамејанга. Колико је тешко било Теу Волкоту можемо да замислимо.  Тотални ресет Арсенала! Четири гола за полувреме, Обамејангов првенац из офсајда, хет-трик Ремзија, три асистенције Мхитаријана! Сјајна игра Тобџија у убедљивом слављу против Евертона (5:1)

Фудбал 03.02.2018 | 21:30
ПЛ: Обамејанг стигао, хет-трикови Рамзија и Мхитарјана!
'Тобџије' су кренуле силовито на Емирејтсу, па је већ после непуних двадесет минута игре питање победника већ било решено, а блистао је Арон Рамзи постигавши хет-трик.

Велшанин је већ у шестом минуту отворио серију погодака на асистенцију новајлије Хенрика Мхитарјана, да би већ у 14. Лоран Кошелни дуплирао вођство домаћих.

Наставио је лондонски тим у истом ритму, Рамзи у 19. минуту постиже свој други погодак, а, још један дебитант, 60 милиона евра плаћени Пјер-Емерик Обамејанг ставља тачку на невероватно прво полувреме свог тима у 37. 

Очекивано, темпо меча био је нешто слабији у наставку, али далеко од тога да није узбуђења. Гости из Ливерпула успели су да смање заостатак у 64. минуту преко Данијела Калверта-Левина, али је то била слаба утеха за Сема Олердајса који неће по лепом памтити свој 500. меч у најјачој британској лиги. 

Коначан резултат поставља Рамзи десет минута касније, комплетиравши хет-трик, после новог доброг додавања Мхитарјана.

У последњој утакмици пред крај јануарског прелазног рока Арсенал је изгубио од Свонсија у Велсу 3:1 (1:1) и приказао игру које би Арсен Венгер морао да се стиди.

У првој утакмици по завршетку јануарског прелазног рока Арсенал је декласирао Евертон у Лондону 5:1 (4:0) и приказао изгу због које би Арсен Венгер морао да буде поносан.

Шта ће бити коначан исход ове фудбалске верзије представе "Доктор Џекил и господин Хајд" сазнаћемо на крају сезоне, али једно је сигурно - излазак на терен Пјера-Емерика Обамејанга и Хенрика Мхитарјана, другара из заједничких дана у Дортмунду, итекако је пријао пољуљаним "тобџијама".

Ове суботе увече итекако је било барута у њиховим ногама - Арон Рамзи остварио је хет-трик када су голови, а Мхитарјан хет-трик када су асистенције у питању за нову победу Венгеровог тима над разним саставима које је Евертон доводио на "Емирејтс" углавном са истим циљем - да се сачува ко зна!

Одбрана иначе хваљеног Сема Алардајса, у којој је дебитовао позајмљени "грађанин" Елаким Мангала, деловала је попут групе грађана пред нешто мање од 60.000 навијача који су одушевљени отишли кућама уверени да је клуб коначно "убо" са појачањима и да ће екипа изгледати моћно сада када је одрађена ад-хок "генералка" изазвана одласцима Алексиса Санчеза у Манчестер јунајтед, Оливијеа Жируа у Челси и Тија Волкота у Евертон.

Управо је Волкоту било најтеже да слуша песму навијача Арсенала свега десетак дана након што је напустио клуб у којем је провео 12 година и, у међувремену, постигао два гола за победу "карамела" над Лестером.

Након што је Рамзи "отворио" госте из Ливерпула у 6. минуту чак ни реми није био реалан сценарио за Волкота и другове, који су доживели трећи узастопни пораз од Венгеровог тима, а шести у низу у Лондону.

Некада су велике промене неопходне како би се велики тимови тргли из летаргије, а чини се да су промене у играчком кадру Арсенала изузето пријале саставу Арсена Венгера, који је као препорођен демолирао Евертон на Емирејтсу – 5:1 (4:0).

Пјер Емерик Обамејанг и Хенрих Мхитаријан у потпуности су ресетовали енглеског великана, чији су играчи вечерас истрчали на терен с намером да смажу Карамеле, па спаса за екипу Сема Алардајсаније било. И то не само да није било спаса већ су гости из Ливерпула поптпуно демолирани, примили су четири гола за 37 минута игре, а у првом плану су се нашле придошлице у Венгеровом тиму.

Хенрих Мхитаријан је забележио три асистенције, док је прво полувреме крунисао Обамејанг, који је ефектно пребацио лопту преко Пикфорда након додавања свог некадашњег саиграча из Дортмунда, али се мора напоменути да се у том тренутку ипак налазио у офсајду. Али арбитри на челу са Нилом Сварбриком то нису видели, па је на трибинама Емирејтса настала права ерупција одушевљења. Ипак, утакмицу је апсолутно обележио сјајни Арон Ремзи, који је остварио хет-трик у вечерашњем слављу свог тима. Мрежу несрећног чувара мреже Евертона у првом полувремену погодио је и Лоран Кошчијелни.

Карамеле лошије оде онога што су одиграле у првом полувремену једноставно нису могле, па су у наставку меча ушле с намером да промене слику о себи. Арсенал као да је био уљуљкан сигурним вођством, па су се његови играчи опустили, што су гости искористили и преко Калверта-Луина стигли до почасног поготка, а онда у неколико наврата пропустили прилику да још који пут затресу мрежу Петера Чеха. Ипак, искусни чувар мреже на крају и повредеио, па је на гол морао Оспина. Принудно је на крају првог полувремена замењен и Наћо Монреал, који је добио незгодан ударац, па домаћи нису желели да ризикују.

Тобџије су се од жестоких налета у првих 45 минута умориле. У наставку меча изостала лепршавост у игри, али је Рамзи ипак успео да дође до свог трећег поготка након одличног додавања Мхитаријана. Француз је у завршници меча увођењем препорођеног Вилшира покушао додатно да тргне свој тим, али шестог гола није било. Ипак, оно што је у првом полувремену демонстрирао Венгеров тим сигурно ће охрабрити бројне присталице Арсенала и пробудити веру да је пласман у Лигу шампиона ипак могућ. Арсенал у овом тренутку има пет бодова мање од четвртопласираног Челсија, али и утакмицу више од градског ривала.

РЕЗУЛТАТИ 26. КОЛА:

Борнмут - Стоук 2:1 (0:1)
/Кинг 70, Мусет 79 - Шаћири 5/

Брајтон - Вест Хем 3:1 (1:1)
/Мареј 8, Искијердо 59, Грос 75 - Ћићарито 30/

Лестер - Свонси 1:1 (1:0)
/Варди 17 - Фернандез 53/

Манчестер јунајтед - Хадерсфилд 2:0 (0:0)
/Лукаку 55, Санчез 68/

Вест Бромвич - Саутемптон 2:3 (1:2)
/Хегази 4, Рондон 72 - Лемина 40, Стивенс 43, Ворд-Праус 55/

Барнли - Манчестер сити 1:1 (0:1)
/Гудмундсон 82 - Данило 22/

Арсенал - Евертон 5:1 (3:0)
/Рамзи 6, 19, 74, Кошелни 14, Обамејанг 37 - Калверт-Луин 64/

недеља:

Кристал Палас - Њукасл 15.15
Ливерпул - Тотенхем 17.30

понедељак:

Вотфорд - Челси 21.00

ТАБЕЛА: Манчестер сити 69, Манчестер јунајтед 56, Ливерпул (-1) 50, Челси (-1) 50, Тотенхем (-1) 48, Арсенал 45, Барнли 36, Лестер 35, Борнмут 31, Евертон 31, Вотфорд (-1) 27, Вест Хем 27, Брајтон 27, Саутемптон 26, Кристал Палас (-1) 26, Њукасл (-1) 24, Свонси 24, Стоук 24, Хадерсфилд 24, ВБА 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар