PL: Obamejang stigao, het-trikovi Ramzija i Mhitarjana!

'Petarda' Arsenala – het-trik Ramzija, prvenac Obamejanga! Ekipa Arsenala deklasirala je Everton u poslednjem subotnjem meču 26. kola Premijer lige – 5:1 (4:0).  Fantastična predstava Arsenala na debiju Pjera-Emerika Obamejanga. Koliko je teško bilo Teu Volkotu možemo da zamislimo.  Totalni reset Arsenala! Četiri gola za poluvreme, Obamejangov prvenac iz ofsajda, het-trik Remzija, tri asistencije Mhitarijana! Sjajna igra Tobdžija u ubedljivom slavlju protiv Evertona (5:1)

Fudbal 03.02.2018 | 21:30
PL: Obamejang stigao, het-trikovi Ramzija i Mhitarjana!
'Tobdžije' su krenule silovito na Emirejtsu, pa je već posle nepunih dvadeset minuta igre pitanje pobednika već bilo rešeno, a blistao je Aron Ramzi postigavši het-trik.

Velšanin je već u šestom minutu otvorio seriju pogodaka na asistenciju novajlije Henrika Mhitarjana, da bi već u 14. Loran Košelni duplirao vođstvo domaćih.

Nastavio je londonski tim u istom ritmu, Ramzi u 19. minutu postiže svoj drugi pogodak, a, još jedan debitant, 60 miliona evra plaćeni Pjer-Emerik Obamejang stavlja tačku na neverovatno prvo poluvreme svog tima u 37. 

Očekivano, tempo meča bio je nešto slabiji u nastavku, ali daleko od toga da nije uzbuđenja. Gosti iz Liverpula uspeli su da smanje zaostatak u 64. minutu preko Danijela Kalverta-Levina, ali je to bila slaba uteha za Sema Olerdajsa koji neće po lepom pamtiti svoj 500. meč u najjačoj britanskoj ligi. 

Konačan rezultat postavlja Ramzi deset minuta kasnije, kompletiravši het-trik, posle novog dobrog dodavanja Mhitarjana.

U poslednjoj utakmici pred kraj januarskog prelaznog roka Arsenal je izgubio od Svonsija u Velsu 3:1 (1:1) i prikazao igru koje bi Arsen Venger morao da se stidi.

U prvoj utakmici po završetku januarskog prelaznog roka Arsenal je deklasirao Everton u Londonu 5:1 (4:0) i prikazao izgu zbog koje bi Arsen Venger morao da bude ponosan.

Šta će biti konačan ishod ove fudbalske verzije predstave "Doktor Džekil i gospodin Hajd" saznaćemo na kraju sezone, ali jedno je sigurno - izlazak na teren Pjera-Emerika Obamejanga i Henrika Mhitarjana, drugara iz zajedničkih dana u Dortmundu, itekako je prijao poljuljanim "tobdžijama".

Ove subote uveče itekako je bilo baruta u njihovim nogama - Aron Ramzi ostvario je het-trik kada su golovi, a Mhitarjan het-trik kada su asistencije u pitanju za novu pobedu Vengerovog tima nad raznim sastavima koje je Everton dovodio na "Emirejts" uglavnom sa istim ciljem - da se sačuva ko zna!

Odbrana inače hvaljenog Sema Alardajsa, u kojoj je debitovao pozajmljeni "građanin" Elakim Mangala, delovala je poput grupe građana pred nešto manje od 60.000 navijača koji su oduševljeni otišli kućama uvereni da je klub konačno "ubo" sa pojačanjima i da će ekipa izgledati moćno sada kada je odrađena ad-hok "generalka" izazvana odlascima Aleksisa Sančeza u Mančester junajted, Olivijea Žirua u Čelsi i Tija Volkota u Everton.

Upravo je Volkotu bilo najteže da sluša pesmu navijača Arsenala svega desetak dana nakon što je napustio klub u kojem je proveo 12 godina i, u međuvremenu, postigao dva gola za pobedu "karamela" nad Lesterom.

Nakon što je Ramzi "otvorio" goste iz Liverpula u 6. minutu čak ni remi nije bio realan scenario za Volkota i drugove, koji su doživeli treći uzastopni poraz od Vengerovog tima, a šesti u nizu u Londonu.

Nekada su velike promene neophodne kako bi se veliki timovi trgli iz letargije, a čini se da su promene u igračkom kadru Arsenala izuzeto prijale sastavu Arsena Vengera, koji je kao preporođen demolirao Everton na Emirejtsu – 5:1 (4:0).

Pjer Emerik Obamejang i Henrih Mhitarijan u potpunosti su resetovali engleskog velikana, čiji su igrači večeras istrčali na teren s namerom da smažu Karamele, pa spasa za ekipu Sema Alardajsanije bilo. I to ne samo da nije bilo spasa već su gosti iz Liverpula poptpuno demolirani, primili su četiri gola za 37 minuta igre, a u prvom planu su se našle pridošlice u Vengerovom timu.

Henrih Mhitarijan je zabeležio tri asistencije, dok je prvo poluvreme krunisao Obamejang, koji je efektno prebacio loptu preko Pikforda nakon dodavanja svog nekadašnjeg saigrača iz Dortmunda, ali se mora napomenuti da se u tom trenutku ipak nalazio u ofsajdu. Ali arbitri na čelu sa Nilom Svarbrikom to nisu videli, pa je na tribinama Emirejtsa nastala prava erupcija oduševljenja. Ipak, utakmicu je apsolutno obeležio sjajni Aron Remzi, koji je ostvario het-trik u večerašnjem slavlju svog tima. Mrežu nesrećnog čuvara mreže Evertona u prvom poluvremenu pogodio je i Loran Koščijelni.

Karamele lošije ode onoga što su odigrale u prvom poluvremenu jednostavno nisu mogle, pa su u nastavku meča ušle s namerom da promene sliku o sebi. Arsenal kao da je bio uljuljkan sigurnim vođstvom, pa su se njegovi igrači opustili, što su gosti iskoristili i preko Kalverta-Luina stigli do počasnog pogotka, a onda u nekoliko navrata propustili priliku da još koji put zatresu mrežu Petera Čeha. Ipak, iskusni čuvar mreže na kraju i povredeio, pa je na gol morao Ospina. Prinudno je na kraju prvog poluvremena zamenjen i Naćo Monreal, koji je dobio nezgodan udarac, pa domaći nisu želeli da rizikuju.

Tobdžije su se od žestokih naleta u prvih 45 minuta umorile. U nastavku meča izostala lepršavost u igri, ali je Ramzi ipak uspeo da dođe do svog trećeg pogotka nakon odličnog dodavanja Mhitarijana. Francuz je u završnici meča uvođenjem preporođenog Vilšira pokušao dodatno da trgne svoj tim, ali šestog gola nije bilo. Ipak, ono što je u prvom poluvremenu demonstrirao Vengerov tim sigurno će ohrabriti brojne pristalice Arsenala i probuditi veru da je plasman u Ligu šampiona ipak moguć. Arsenal u ovom trenutku ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija, ali i utakmicu više od gradskog rivala.

REZULTATI 26. KOLA:

Bornmut - Stouk 2:1 (0:1)
/King 70, Muset 79 - Šaćiri 5/

Brajton - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Marej 8, Iskijerdo 59, Gros 75 - Ćićarito 30/

Lester - Svonsi 1:1 (1:0)
/Vardi 17 - Fernandez 53/

Mančester junajted - Hadersfild 2:0 (0:0)
/Lukaku 55, Sančez 68/

Vest Bromvič - Sautempton 2:3 (1:2)
/Hegazi 4, Rondon 72 - Lemina 40, Stivens 43, Vord-Praus 55/

Barnli - Mančester siti 1:1 (0:1)
/Gudmundson 82 - Danilo 22/

Arsenal - Everton 5:1 (3:0)
/Ramzi 6, 19, 74, Košelni 14, Obamejang 37 - Kalvert-Luin 64/

nedelja:

Kristal Palas - Njukasl 15.15
Liverpul - Totenhem 17.30

ponedeljak:

Votford - Čelsi 21.00

TABELA: Mančester siti 69, Mančester junajted 56, Liverpul (-1) 50, Čelsi (-1) 50, Totenhem (-1) 48, Arsenal 45, Barnli 36, Lester 35, Bornmut 31, Everton 31, Votford (-1) 27, Vest Hem 27, Brajton 27, Sautempton 26, Kristal Palas (-1) 26, Njukasl (-1) 24, Svonsi 24, Stouk 24, Hadersfild 24, VBA 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar