Компромис, али не по сваку цијену

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је, када је ријеч о Косову и Метохији, спреман на нешто што би био компромис, али да се грдно преварио онај ко мисли да ће Београд дати све, а да остане без ичега. Вучић је, послије састанка са аустријским канцеларом Себастијаном Курцом у Бечу, рекао новинарима да ће на крају грађани Србије дати суд о том питању.

Србија 02.02.2018 | 19:28
Компромис, али не по сваку цијену
"Да ли као председник Републике желим да се понашам као сви други, да забијем главу као ној у песак и да кажем: `Нема проблема, чекаћемо још 200 година док и ваша деца и ваши унучићи буду пролазили кроз исте муке као ми, наши очеви и наши дедови`, или сте спремни да нешто урадите што ће бити компромис и за Србе и Албанце?", упитао је Вучић.

Он каже да је спреман да покуша, знајући да ће за то бити потребно да плати цијену коју је немогуће издржати и опстати на власти.

Вучић је навео да ће дати све од себе да буде постигнут компромис, а ако се не успије, то ће значити "још један пропуст, још изгубљеног времена и још једна генерација која ће залудо трошити своје вријеме".

"Међутим, потребно је да и наши албански партнери размишљају на такав начин да би се постигао компромис. Ако неко мисли да ће Србија да да све, а да остане без ичега, грдно су се преварили сви и то говоримо веома отворено и на сваком месту", истакао је Вучић.

Он је рекао да је и Албанцима јасно да морају нешто да учине и да Срби морају нешто да добију, да би могло да се разговара о компромису.

Вучић каже да унутрашњи дијалог о Косову у Србији траје, да има безброј мишљења, али да постоје и они који хоће да Србија остане заглављена у муљу прошлости и ништа више.

(Агенције) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мали Србо

02.02.2018 20:51

Косово и Метохија је најскупља српска ријец, наплацена је крвљу цијелог народа. По цијени те крви устолицена на простору српског језика. Без крви се није могла купити, без крви се не мозе ни продати (ПАМЕТ УГЛАВУ ВУЦИЦУ И ПАЗИ СТА РАДИС )

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

02.02.2018 21:27

Потписујем.