Kompromis, ali ne po svaku cijenu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, spreman na nešto što bi bio kompromis, ali da se grdno prevario onaj ko misli da će Beograd dati sve, a da ostane bez ičega. Vučić je, poslije sastanka sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom u Beču, rekao novinarima da će na kraju građani Srbije dati sud o tom pitanju.

Srbija 02.02.2018 | 19:28
Kompromis, ali ne po svaku cijenu
"Da li kao predsednik Republike želim da se ponašam kao svi drugi, da zabijem glavu kao noj u pesak i da kažem: `Nema problema, čekaćemo još 200 godina dok i vaša deca i vaši unučići budu prolazili kroz iste muke kao mi, naši očevi i naši dedovi`, ili ste spremni da nešto uradite što će biti kompromis i za Srbe i Albance?", upitao je Vučić.

On kaže da je spreman da pokuša, znajući da će za to biti potrebno da plati cijenu koju je nemoguće izdržati i opstati na vlasti.

Vučić je naveo da će dati sve od sebe da bude postignut kompromis, a ako se ne uspije, to će značiti "još jedan propust, još izgubljenog vremena i još jedna generacija koja će zaludo trošiti svoje vrijeme".

"Međutim, potrebno je da i naši albanski partneri razmišljaju na takav način da bi se postigao kompromis. Ako neko misli da će Srbija da da sve, a da ostane bez ičega, grdno su se prevarili svi i to govorimo veoma otvoreno i na svakom mestu", istakao je Vučić.

On je rekao da je i Albancima jasno da moraju nešto da učine i da Srbi moraju nešto da dobiju, da bi moglo da se razgovara o kompromisu.

Vučić kaže da unutrašnji dijalog o Kosovu u Srbiji traje, da ima bezbroj mišljenja, ali da postoje i oni koji hoće da Srbija ostane zaglavljena u mulju prošlosti i ništa više.

(Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mali Srbo

02.02.2018 20:51

Kosovo i Metohija je najskuplja srpska rijec, naplacena je krvlju cijelog naroda. Po cijeni te krvi ustolicena na prostoru srpskog jezika. Bez krvi se nije mogla kupiti, bez krvi se ne moze ni prodati (PAMET UGLAVU VUCICU I PAZI STA RADIS )

ODGOVORITE
Name

mm

02.02.2018 21:27

Potpisujem.