Треба искористити испружену руку

Исмир Јуско, министар промета и комуникација БиХ, разговарао је данас телефонски с Ахметом Арсланом, министром промета, поморства и комуникација Турске, о пројекту градње аутопута Сарајево - Београд.

Босна и Херцеговина 31.01.2018 | 13:34
Треба искористити испружену руку
Како је Јуско рекао за аваз.ба, разговор је био продуктиван и договорено је да у понедјељак дођу представници Турске, који ће одржати презентацију њиховог виђења овог пројекта и начин финансирања изградње.

- Сусрети ће се наставити и у будућности. У наредном периоду имам намјеру да сазовем састанак с колегама на нивоу ентитета, као што су до сада били укључена ентитетска и државна министарства тако ћемо радити и у овом случају. Наступамо као један тим. Ово је један пројект који је дефинитивно, након Коридора 5-Ц, сигурно један од најважнијих инфраструктуралних пројеката када је у питању транспортна инфраструктура - казао је Јуско.

Он је истакао да му је драго да она теза коју је заступао задњих десет мјесеци, да је Тузла приоритет број један када је у питању повезивање квалитетном саобраћајном инфраструктуром те да се Источна Босна не смије оставити одсјечена, испоштована.

- Испоштована је и једна и друга страна. Кружни пројект који је сада на снази, да се споји Тузла преко Бијељине с Београдом и преко Вардишта до Сарајева, не само да спаја БиХ са својим сусједима, ми спајамо комплетан источни дио БиХ с централним дијелом, с Коридором 5-Ц, а такођр источни дио с Коридором 11 - казао је Јуско.

Министар је казао да је ово испружена рука инвеститора, и у овом моменту је на снази и треба бити искориштена.

- Министарство се у потпуности ставило на располагање у овом пројекту. Рекао сам министру Арслану да безрезервно може рачунати на нашу сарадњу и помоћ. У интересу нам је да у овом моменту, оно што нам је дошло као понуда из Турске, у потпуности буде искориштено - казао је министар Јуско.

(Вијести.ба/Аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пеки

31.01.2018 17:50

Јуско је професионалац , свака част , само тако настави

ОДГОВОРИТЕ