Treba iskoristiti ispruženu ruku

Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH, razgovarao je danas telefonski s Ahmetom Arslanom, ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Turske, o projektu gradnje autoputa Sarajevo - Beograd.

Bosna i Hercegovina 31.01.2018 | 13:34
Treba iskoristiti ispruženu ruku
Kako je Jusko rekao za avaz.ba, razgovor je bio produktivan i dogovoreno je da u ponedjeljak dođu predstavnici Turske, koji će održati prezentaciju njihovog viđenja ovog projekta i način finansiranja izgradnje.

- Susreti će se nastaviti i u budućnosti. U narednom periodu imam namjeru da sazovem sastanak s kolegama na nivou entiteta, kao što su do sada bili uključena entitetska i državna ministarstva tako ćemo raditi i u ovom slučaju. Nastupamo kao jedan tim. Ovo je jedan projekt koji je definitivno, nakon Koridora 5-C, sigurno jedan od najvažnijih infrastrukturalnih projekata kada je u pitanju transportna infrastruktura - kazao je Jusko.

On je istakao da mu je drago da ona teza koju je zastupao zadnjih deset mjeseci, da je Tuzla prioritet broj jedan kada je u pitanju povezivanje kvalitetnom saobraćajnom infrastrukturom te da se Istočna Bosna ne smije ostaviti odsječena, ispoštovana.

- Ispoštovana je i jedna i druga strana. Kružni projekt koji je sada na snazi, da se spoji Tuzla preko Bijeljine s Beogradom i preko Vardišta do Sarajeva, ne samo da spaja BiH sa svojim susjedima, mi spajamo kompletan istočni dio BiH s centralnim dijelom, s Koridorom 5-C, a takođr istočni dio s Koridorom 11 - kazao je Jusko.

Ministar je kazao da je ovo ispružena ruka investitora, i u ovom momentu je na snazi i treba biti iskorištena.

- Ministarstvo se u potpunosti stavilo na raspolaganje u ovom projektu. Rekao sam ministru Arslanu da bezrezervno može računati na našu saradnju i pomoć. U interesu nam je da u ovom momentu, ono što nam je došlo kao ponuda iz Turske, u potpunosti bude iskorišteno - kazao je ministar Jusko.

(Vijesti.ba/Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Peki

31.01.2018 17:50

Jusko je profesionalac , svaka čast , samo tako nastavi

ODGOVORITE