Руска војска је доказала моћ

Примјена руског оружја у Сирији показала је да је руска војска једна од најопремљенијих у свијету и да Русија нема равних у низу система наоружања, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

Свијет 30.01.2018 | 18:34
Руска војска је доказала моћ
„Употреба нашег оружја у Сирији убједљиво је показала да је по својој опремљености руска војска данас једна од водец́их армија на свијету“, рекао је Путин на војно-практичној конференцији након специјалних операција у Сирији.

Путин је нагласио да Русија нема премца када су у питању системи наоружања.

„Према подацима Министарства одбране, употребљено је 215 савремених и перспективних врста оружја, као и вец́ина узорака војне технике која је вец́ у употреби у војсци. Све у свему, они су потврдили своје високе карактеристике“, рекао је Путин.

Пораз терориста у Сирији показао је поузданост руског оружја и опреме, а позитивно је било прво искуство борбене употребе високо прецизног далекосежног оружја ваздушног и морског базирања, додао је Путин.

Он је прецизирао да се, прије свега, ради о ракетама „калибар“ и мање познатим ракетама Икс-101. Путин је подсјетио да су први пут у војним условима употребљени и стратешки авиони.

„Пораз добро снабдјевених терористичких група у Сирији показао је снагу наше војске и флоте“, истакао је Путин.

Према његовом мишљењу, ток операције показао је „традиционалну поузданост и ефикасност руског оружја“.

„Прилично добро се са постављеним задацима изборила оперативно-тактичка авијација и беспилотне летелице, а системи за противваздушну одбрану С-400 и ’Панцир‘ заједно са авијацијом ловаца обезбиједили надмоц́ наших ваздушно-космичких снага у сиријском ваздушном простору“, рекао је он истичуц́и да је установљена јасна контрола над ситуацијом на небу региона, гдје су радиле јаке ваздухопловне групе низа држава.

Путин је констатовао да су складно дејствовале и снаге морске флоте. Према његовим речима, бродови и подморнице изводили су прецизне и концентрисане нападе на инфраструктуру терориста. Он је, такође, истакао улогу коју су имали авиони поморске авијације Су-33 и МиГ-29К.

Он је додао да би недостаци руског наоружања, који су идентификовани током антитерористичке операције руских ваздухопловних снага у Сирији, требало да се елиминишу, а војно руководство и генерални конструктори треба да држе ово питање под сталном контролом.

Извор: Спутњик

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ТО

30.01.2018 19:09

ТО ПУТИНЕ БОГТЕ ЦУВАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прпа

30.01.2018 20:54

амери, цркните, Путин цар, зивјело Православље.

Name

Ре

30.01.2018 21:47

Боље би било да се хвали хуманим помоцима а не разарањем и убијањем

Name

то

30.01.2018 20:35

Нахрани војску кад би им западне земље дале азил сви би повјегли колко је јака војска и корумпирана дрзава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре то

31.01.2018 06:38

А гдје сада живи Сноуден.

Name

застава

30.01.2018 23:17

Наравно да це сваки предсједник говорити да има најаце орузје и најацу војску. Руси имају старомодно орузје. Амери као и Нато савез имају мање али модерније орузје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре застава

31.01.2018 06:37

Не коментариши оно што не знаш.

Name

бск

31.01.2018 09:03

Будимо искрени какву моц удри само по сиротињи ми смо то дозивели на својој кози од таквих сто не ударе један на другог ти велики цвик цвикају али на биједи сви су сила и сви јаки и само свој интерес и ови велики се доказују на нама малима а уједно да искористе и старе залихе муниције.

ОДГОВОРИТЕ