Ruska vojska je dokazala moć

Primjena ruskog oružja u Siriji pokazala je da je ruska vojska jedna od najopremljenijih u svijetu i da Rusija nema ravnih u nizu sistema naoružanja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet 30.01.2018 | 18:34
Ruska vojska je dokazala moć
„Upotreba našeg oružja u Siriji ubjedljivo je pokazala da je po svojoj opremljenosti ruska vojska danas jedna od vodećih armija na svijetu“, rekao je Putin na vojno-praktičnoj konferenciji nakon specijalnih operacija u Siriji.

Putin je naglasio da Rusija nema premca kada su u pitanju sistemi naoružanja.

„Prema podacima Ministarstva odbrane, upotrebljeno je 215 savremenih i perspektivnih vrsta oružja, kao i većina uzoraka vojne tehnike koja je već u upotrebi u vojsci. Sve u svemu, oni su potvrdili svoje visoke karakteristike“, rekao je Putin.

Poraz terorista u Siriji pokazao je pouzdanost ruskog oružja i opreme, a pozitivno je bilo prvo iskustvo borbene upotrebe visoko preciznog dalekosežnog oružja vazdušnog i morskog baziranja, dodao je Putin.

On je precizirao da se, prije svega, radi o raketama „kalibar“ i manje poznatim raketama Iks-101. Putin je podsjetio da su prvi put u vojnim uslovima upotrebljeni i strateški avioni.

„Poraz dobro snabdjevenih terorističkih grupa u Siriji pokazao je snagu naše vojske i flote“, istakao je Putin.

Prema njegovom mišljenju, tok operacije pokazao je „tradicionalnu pouzdanost i efikasnost ruskog oružja“.

„Prilično dobro se sa postavljenim zadacima izborila operativno-taktička avijacija i bespilotne letelice, a sistemi za protivvazdušnu odbranu S-400 i ’Pancir‘ zajedno sa avijacijom lovaca obezbijedili nadmoć naših vazdušno-kosmičkih snaga u sirijskom vazdušnom prostoru“, rekao je on ističući da je ustanovljena jasna kontrola nad situacijom na nebu regiona, gdje su radile jake vazduhoplovne grupe niza država.

Putin je konstatovao da su skladno dejstvovale i snage morske flote. Prema njegovim rečima, brodovi i podmornice izvodili su precizne i koncentrisane napade na infrastrukturu terorista. On je, takođe, istakao ulogu koju su imali avioni pomorske avijacije Su-33 i MiG-29K.

On je dodao da bi nedostaci ruskog naoružanja, koji su identifikovani tokom antiterorističke operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji, trebalo da se eliminišu, a vojno rukovodstvo i generalni konstruktori treba da drže ovo pitanje pod stalnom kontrolom.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

TO

30.01.2018 20:09

TO PUTINE BOGTE CUVAO

ODGOVORITE
Name

Prpa

30.01.2018 21:54

ameri, crknite, Putin car, zivjelo Pravoslavlje.

Name

Re

30.01.2018 22:47

Bolje bi bilo da se hvali humanim pomocima a ne razaranjem i ubijanjem

Name

to

30.01.2018 21:35

Nahrani vojsku kad bi im zapadne zemlje dale azil svi bi povjegli kolko je jaka vojska i korumpirana drzava

ODGOVORITE
Name

Re to

31.01.2018 07:38

A gdje sada živi Snouden.

Name

zastava

31.01.2018 00:17

Naravno da ce svaki predsjednik govoriti da ima najace oruzje i najacu vojsku. Rusi imaju staromodno oruzje. Ameri kao i Nato savez imaju manje ali modernije oruzje.

ODGOVORITE
Name

Re zastava

31.01.2018 07:37

Ne komentariši ono što ne znaš.

Name

bsk

31.01.2018 10:03

Budimo iskreni kakvu moc udri samo po sirotinji mi smo to doziveli na svojoj kozi od takvih sto ne udare jedan na drugog ti veliki cvik cvikaju ali na bijedi svi su sila i svi jaki i samo svoj interes i ovi veliki se dokazuju na nama malima a ujedno da iskoriste i stare zalihe municije.

ODGOVORITE