Постпразнична детоксикација

Уколико сте за вријеме празника и бројних славља мало претјерали, гардероба вам не стоји као раније јер сте набацили који килограм вишка, не очајавајте него се окрените здравом начину живота. Стручњаци у овом периоду препоручују детоксикацију организма.

Здравље 29.01.2018 | 10:27
Постпразнична детоксикација
Прекомјерно уживање у јелу и пићу узима данак, не само што смо набацили неки килограм, већ се осјећамо тромо и без енергије. Да бисмо се очистили од масти, шећера, угљених хидрата и вишка хране коју смо претходних дана конзумирали, требало би да уведемо детоксикацију након празника, каже др Јелена Тешић, љекар породичне медицине у Дому здравља Бијељина.

Најгора опција је да гладујемо јер ћемо тако шокирати организам. Много боље је да једемо умјерено и лагано и да полако детоксирамо организам.Уколико боље ослушнете свој организам видјећете да вам и ваше тијело шаље поруку да је вријеме за детоксикацију.

Током дана пијте што више воде,али и остале течности попут зеленог чаја.И на крају неизоставни дио детокс програма али и промјене начина живота јесте физичка активност која ће вам осим доброг здравља и изгледа вратити и осмијех на лице.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар