Postpraznična detoksikacija

Ukoliko ste za vrijeme praznika i brojnih slavlja malo pretjerali, garderoba vam ne stoji kao ranije jer ste nabacili koji kilogram viška, ne očajavajte nego se okrenite zdravom načinu života. Stručnjaci u ovom periodu preporučuju detoksikaciju organizma.

Zdravlje 29.01.2018 | 10:27
Postpraznična detoksikacija
Prekomjerno uživanje u jelu i piću uzima danak, ne samo što smo nabacili neki kilogram, već se osjećamo tromo i bez energije. Da bismo se očistili od masti, šećera, ugljenih hidrata i viška hrane koju smo prethodnih dana konzumirali, trebalo bi da uvedemo detoksikaciju nakon praznika, kaže dr Jelena Tešić, ljekar porodične medicine u Domu zdravlja Bijeljina.

Najgora opcija je da gladujemo jer ćemo tako šokirati organizam. Mnogo bolje je da jedemo umjereno i lagano i da polako detoksiramo organizam.Ukoliko bolje oslušnete svoj organizam vidjećete da vam i vaše tijelo šalje poruku da je vrijeme za detoksikaciju.

Tokom dana pijte što više vode,ali i ostale tečnosti poput zelenog čaja.I na kraju neizostavni dio detoks programa ali i promjene načina života jeste fizička aktivnost koja će vam osim dobrog zdravlja i izgleda vratiti i osmijeh na lice.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar