„Досадни“ избори без пса Ленуа

Док финског председника Саулија Нинисту многи сматрају дискретним борцем за реизбор, а аналитичари га описују као опрезног председника који није направио ниједну велику грешку, кампања за данашње изборе многима је протекла „досадно“, пре свега, због одсуства Нинистовог пса Ленуа, који је постао права звезда.

Свијет 28.01.2018 | 20:38
„Досадни“ избори без пса Ленуа
„Први пас Финске“, несташни црно-бели бостонски теријер Лену, прославио се током првог Нинистовог мандата у земљи, али и шире, пише Њујорк тајмс.

О томе колико је Лену омиљен, говори чињеница да је фотографија на којој га власник нежно кори на једном формалном догађају, на Твитеру подељена више од 50.000 пута, а освојила је скоро 150.000 лајкова.

Ипак, упркос популарности свог мезимца, председник се током предизборне кампање није појављивао са њим у друштву, што је Саули Нинисте објаснио „псећим грипом“ од којег се разболео Лену, па су се многи његови обожаватељи забринули.

Касније је председник рекао да се Лену опоравио, али је додао да његов седмогодишњи пас одлази на „изборни распуст“.

Многима је недостајало Ленуово увесељавајуће присуство током претежно „троме и досадне кампање“, закључује амерички лист.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ристо

29.01.2018 03:47

Имамо и ми није само једног који лају из сарајевског брлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

29.01.2018 03:47

Како БИ ми онда окарактерисали Мектица.

ОДГОВОРИТЕ