„Dosadni“ izbori bez psa Lenua

Dok finskog predsednika Saulija Ninistu mnogi smatraju diskretnim borcem za reizbor, a analitičari ga opisuju kao opreznog predsednika koji nije napravio nijednu veliku grešku, kampanja za današnje izbore mnogima je protekla „dosadno“, pre svega, zbog odsustva Ninistovog psa Lenua, koji je postao prava zvezda.

Svijet 28.01.2018 | 20:38
„Dosadni“ izbori bez psa Lenua
„Prvi pas Finske“, nestašni crno-beli bostonski terijer Lenu, proslavio se tokom prvog Ninistovog mandata u zemlji, ali i šire, piše Njujork tajms.

O tome koliko je Lenu omiljen, govori činjenica da je fotografija na kojoj ga vlasnik nežno kori na jednom formalnom događaju, na Tviteru podeljena više od 50.000 puta, a osvojila je skoro 150.000 lajkova.

Ipak, uprkos popularnosti svog mezimca, predsednik se tokom predizborne kampanje nije pojavljivao sa njim u društvu, što je Sauli Niniste objasnio „psećim gripom“ od kojeg se razboleo Lenu, pa su se mnogi njegovi obožavatelji zabrinuli.

Kasnije je predsednik rekao da se Lenu oporavio, ali je dodao da njegov sedmogodišnji pas odlazi na „izborni raspust“.

Mnogima je nedostajalo Lenuovo uveseljavajuće prisustvo tokom pretežno „trome i dosadne kampanje“, zaključuje američki list.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Risto

29.01.2018 04:47

Imamo i mi nije samo jednog koji laju iz sarajevskog brloga.

ODGOVORITE
Name

Rs

29.01.2018 04:47

Kako BI mi onda okarakterisali Mektica.

ODGOVORITE