Москва: Ухапшен Алексеј Наваљни

Руска полиција привела је данас водећег противника Кремља, Алексеја Наваљног неколико минута пошто се придружио присталицама у Москви на протестима широм земље против политике предсједника Владимира Путина.

Свијет 28.01.2018 | 21:48
Москва: Ухапшен Алексеј Наваљни
"Управо су ме привели. Нема везе. Дођите у Твјерскају. Овдје нисте због мене, већ због вас и ваше будућности", написао је Наваљни на Тwтиттеру.

Стотине његових присталица окупили су се у Москви на скупу против власти и позивали бираче на бојкот предсједничких избора 18. марта. 

Демонстранти су се окупили и на руском далеком истоку те у Сибиру. Главне демонстрације сазване су у Москви и у Санкт Петербургу.

Раније у недјељу руска полиција је упала у канцеларију Наваљног у Москви разваливши врата металном полугом и ухапсила његове сараднике, саопштили су његови сарадници.

Наваљни је своје присталице позвао на протесте широм Русије како би изразили незадовољство због "лажних" предсједничких избора 18. марта на којима се очекује побједа Владимира Путина.

Опозициони лидер не може учествовати на изборима због судске пресуде за коју он тврди да је дјело Кремља.

Градоначелница Москве која није издала одобрење за скуп, упозорила је да ће затражити "правосудне мјере" за опозиционог лидера. 

Алексеј Наваљни (41) је трипут ухапшен 2017. због организовања неодобрених скупова с више десетина хиљада демонстраната широм земље и с више стотина ухапшених. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар