Упад полиције код противника Путина

Руска полиција упала је у канцеларију опозиционог лидера Алексеја Наваљног у Москви, јавља Ројтерс.

Свијет 28.01.2018 | 13:16
Упад полиције код противника Путина
Присталице Наваљног су раније почеле протесте широм земље позивајући на бојкот председничких избора у марту за које тврде да ће бити намештени.



Полиција је провалила у канцеларију Наваљног користећи алат као што је брусилица, уз објашњење да проверава наводе да се унутра налази бомба, наводи британска агенција позивајући се на фотографије и поруке које су на друштвеним мрежама објавиле присталице руског опозиционара.



Независна група ОВД-Инфо саопштила је да је током полицијске рације ухапшено шест сарадника Наваљног, те да су они међу више од 60 људи који су, како тврде, до 13 х по московском времену ухапшени широм Русије.

Полиција је, током рације, у канцеларији Наваљног обуставила рад ТВ студија који је емитовао дневнике на интернету, али још један такав студио на другој локацији и даље ради, додаје Ројтерс.

Јутрос је портпаролка Алексеја Наваљног, Кира Јармиш, изјавила је да је руска полиција јутрос почела да проваљује у његову канцеларију у Москви, користећи брусилицу.



На фотографијама које су на интернету објавиле присталице Наваљног види се како се око 14 полицајаца јутрос окупило испред улаза у његову канцеларију, а на некима се види и да су провалили унутра и почели да испитују људе, навела је раније британска агенција.

Наваљном је, иначе, забрањено да се кандидује на изборима за председника Русије који су расписани за 18. март, док анкете наговештавају да ће руски председник Владимир Путин лако однети изборну победу.

У међувремену, присталице Наваљног данас одржавају протесте позивајући на бојкот избора.



Ројтерсов извештач наводи да је видео јако полицијско присуство у центру Москве уочи почетка протеста, са командним центром и аутобусима пуним полицајца паркираних у споредним улицама.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Израелац

28.01.2018 12:29

Ма пустите Сјеверну Кореју да зиви на миру са својим диктатором... Ста вас брига за народ који тамо зиви , њима је супер , они то воле и зеле ... Као и Срби у доба Милосевица ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градискс РС

28.01.2018 12:32

Путин је главни спонзор зла код нас у региону.Црна Гора,Македонија а код нас форсира будалетине из Србске цати и лопове на власти...Русија је гора од С.Кореје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац ВСС

28.01.2018 12:50

Доста висе искомплексираног Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реБорац ВСС

28.01.2018 21:55

Доста те лојави....

Name

Даидза

28.01.2018 13:11

Демократија на руски нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ререре

28.01.2018 14:24

Мозете да цркнете од љубоморе и да га повуцете за неку ствар! Зивио Владимире и нека ти је са срецом!