Upad policije kod protivnika Putina

Ruska policija upala je u kancelariju opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Moskvi, javlja Rojters.

Svijet 28.01.2018 | 13:16
Upad policije kod protivnika Putina
Pristalice Navaljnog su ranije počele proteste širom zemlje pozivajući na bojkot predsedničkih izbora u martu za koje tvrde da će biti namešteni.



Policija je provalila u kancelariju Navaljnog koristeći alat kao što je brusilica, uz objašnjenje da proverava navode da se unutra nalazi bomba, navodi britanska agencija pozivajući se na fotografije i poruke koje su na društvenim mrežama objavile pristalice ruskog opozicionara.



Nezavisna grupa OVD-Info saopštila je da je tokom policijske racije uhapšeno šest saradnika Navaljnog, te da su oni među više od 60 ljudi koji su, kako tvrde, do 13 h po moskovskom vremenu uhapšeni širom Rusije.

Policija je, tokom racije, u kancelariji Navaljnog obustavila rad TV studija koji je emitovao dnevnike na internetu, ali još jedan takav studio na drugoj lokaciji i dalje radi, dodaje Rojters.

Jutros je portparolka Alekseja Navaljnog, Kira Jarmiš, izjavila je da je ruska policija jutros počela da provaljuje u njegovu kancelariju u Moskvi, koristeći brusilicu.



Na fotografijama koje su na internetu objavile pristalice Navaljnog vidi se kako se oko 14 policajaca jutros okupilo ispred ulaza u njegovu kancelariju, a na nekima se vidi i da su provalili unutra i počeli da ispituju ljude, navela je ranije britanska agencija.

Navaljnom je, inače, zabranjeno da se kandiduje na izborima za predsednika Rusije koji su raspisani za 18. mart, dok ankete nagoveštavaju da će ruski predsednik Vladimir Putin lako odneti izbornu pobedu.

U međuvremenu, pristalice Navaljnog danas održavaju proteste pozivajući na bojkot izbora.



Rojtersov izveštač navodi da je video jako policijsko prisustvo u centru Moskve uoči početka protesta, sa komandnim centrom i autobusima punim policajca parkiranih u sporednim ulicama.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Izraelac

28.01.2018 12:29

Ma pustite Sjevernu Koreju da zivi na miru sa svojim diktatorom... Sta vas briga za narod koji tamo zivi , njima je super , oni to vole i zele ... Kao i Srbi u doba Milosevica ...

ODGOVORITE
Name

Gradisks RS

28.01.2018 12:32

Putin je glavni sponzor zla kod nas u regionu.Crna Gora,Makedonija a kod nas forsira budaletine iz Srbske cati i lopove na vlasti...Rusija je gora od S.Koreje.

ODGOVORITE
Name

borac VSS

28.01.2018 12:50

Dosta vise iskompleksiranog Putina.

ODGOVORITE
Name

reBorac VSS

28.01.2018 21:55

Dosta te lojavi....

Name

Daidza

28.01.2018 13:11

Demokratija na ruski nacin.

ODGOVORITE
Name

Rerere

28.01.2018 14:24

Mozete da crknete od ljubomore i da ga povucete za neku stvar! Zivio Vladimire i neka ti je sa srecom!