Богдановић о Ол-стару: Невјероватно, представљаћу Србију!

Богдан Богдановић одушевљен је што ће наступити на НБА Ол-стару у Лос Анђелесу 16-18. фебруара.

Кошарка 26.01.2018 | 17:15
Богдановић о Ол-стару: Невјероватно, представљаћу Србију!
Бек Сакраменто Кингса је у својој дебитантској сезони изабран да наступа у дуелу играча који су прву и другу годину у лиги.

"Изненадио сам се. Надао сам се, али сада сам много срећан и узбуђен што ћу бити тамо. То је невероватно. Представљаћу свој тим и земљу. Супер је", рекао је Богдановић.

Кингси су најгори тим Запада и један од најслабијих у лиги, али су ове седмице остварили две узастопне победе. 

"Није у победи, две или три у низу ове сезоне, већ у стварању културе. Имамо сјајну хемију, мучимо се да то покажемо на терену, али ће доћи", истиче српски кошаркаш. 

Протекле ноћи Кингсу су први пут од 2001. славили у Мајамију (89:88), Богдановић је промашио шут за победу, који је ипак "прикуцао" Диерон Фокс, који је доминирао и у одбрани. 

"Ух, одличан је у одбрани. Наш најбољи одбрамбени играч. Има можда и најбрже ноге у лиги. Биће један од најбољих дефанзиваца лиге јер је способан за то", додао је Богдановић.

Богдановић ће ове године бити једини српски играч на Ол-стару и наступаће у екипи са још девет играча из осам различитих земаља.

У Тиму света играће Дилон Брукс (Мемфис, Канада), Бади Хилд (Сакраменто, Бахами), Лаури Марканен (Чикаго, Финска), Џамал Мареј (Денвер, Канада), Франк Нкитилина (Њујорк, Француска), Домантас Сабонис (Индијана, Литванија), Дарио Шарић, (Филаделфија, Хрватска), Бен Симонс (Филаделфија, Аустралија) и Џоел Ембид (Филаделфија, Камерун).

Они ће се супротставити екипи састављених од америчких играча, у којој ће се наћи тројица играча Лос Анђелес Лејкерса Лонзо Бол, Кајл Кузма и Брендон Инграм, Малколм Брогдон (Милвоки), Џејлен Браун (Бостон), Џон Колинс (Атланта), Крис Дан (Чикаго), Донован Мичел (Јута), Денис Смит јуниор (Далас) и Џејсон Тејтум (Бостон).

Екипу Сакрамента представљаће и Бади Хилд, који игра другу сезону у НБА лиги. Кингси су на "Рисинг старс" такмичењу од 1994. године када је оно установљено имали укупно 11 играча.

Меч "Звезда у успону", у оквиру Ол-стар викенда, игра се 16. фебруара у Стејплс центру у Лос Анђелесу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар