Bogdanović o Ol-staru: Nevjerovatno, predstavljaću Srbiju!

Bogdan Bogdanović oduševljen je što će nastupiti na NBA Ol-staru u Los Anđelesu 16-18. februara.

Košarka 26.01.2018 | 17:15
Bogdanović o Ol-staru: Nevjerovatno, predstavljaću Srbiju!
Bek Sakramento Kingsa je u svojoj debitantskoj sezoni izabran da nastupa u duelu igrača koji su prvu i drugu godinu u ligi.

"Iznenadio sam se. Nadao sam se, ali sada sam mnogo srećan i uzbuđen što ću biti tamo. To je neverovatno. Predstavljaću svoj tim i zemlju. Super je", rekao je Bogdanović.

Kingsi su najgori tim Zapada i jedan od najslabijih u ligi, ali su ove sedmice ostvarili dve uzastopne pobede. 

"Nije u pobedi, dve ili tri u nizu ove sezone, već u stvaranju kulture. Imamo sjajnu hemiju, mučimo se da to pokažemo na terenu, ali će doći", ističe srpski košarkaš. 

Protekle noći Kingsu su prvi put od 2001. slavili u Majamiju (89:88), Bogdanović je promašio šut za pobedu, koji je ipak "prikucao" Dieron Foks, koji je dominirao i u odbrani. 

"Uh, odličan je u odbrani. Naš najbolji odbrambeni igrač. Ima možda i najbrže noge u ligi. Biće jedan od najboljih defanzivaca lige jer je sposoban za to", dodao je Bogdanović.

Bogdanović će ove godine biti jedini srpski igrač na Ol-staru i nastupaće u ekipi sa još devet igrača iz osam različitih zemalja.

U Timu sveta igraće Dilon Bruks (Memfis, Kanada), Badi Hild (Sakramento, Bahami), Lauri Markanen (Čikago, Finska), Džamal Marej (Denver, Kanada), Frank Nkitilina (Njujork, Francuska), Domantas Sabonis (Indijana, Litvanija), Dario Šarić, (Filadelfija, Hrvatska), Ben Simons (Filadelfija, Australija) i Džoel Embid (Filadelfija, Kamerun).

Oni će se suprotstaviti ekipi sastavljenih od američkih igrača, u kojoj će se naći trojica igrača Los Anđeles Lejkersa Lonzo Bol, Kajl Kuzma i Brendon Ingram, Malkolm Brogdon (Milvoki), Džejlen Braun (Boston), Džon Kolins (Atlanta), Kris Dan (Čikago), Donovan Mičel (Juta), Denis Smit junior (Dalas) i Džejson Tejtum (Boston).

Ekipu Sakramenta predstavljaće i Badi Hild, koji igra drugu sezonu u NBA ligi. Kingsi su na "Rising stars" takmičenju od 1994. godine kada je ono ustanovljeno imali ukupno 11 igrača.

Meč "Zvezda u usponu", u okviru Ol-star vikenda, igra se 16. februara u Stejpls centru u Los Anđelesu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar