Червар напушта клупу Хрватске, можда и рукомет!

Лино Червар, селектор рукометаша Хрватске, који нису успели да изборе полуфинале на домаћем терену, најавио је одлазак.

Остали спортови 25.01.2018 | 18:30
Червар напушта клупу Хрватске, можда и рукомет!
Лино Червар опет одлази!

Селектор Хрватске обратио се у четвртак јавности и изнео своје виђење тренутне ситуације у хрватском рукомету. Такође, открио је и своје предлоге за будућност, међу којима су на првом месту побољшање рада у домаћим клубовима и стратегија развоја до Олимпијских игара у Токију.

"Ово што причам мислим, а нека селектор одлучи. Треба дати подршку новим људима. Требамо селектора који има визију и који је тотално посвећен том послу, то морамо подржати. Важно је да око себе окупи групу младих тренера који желе напредовати, дати им прилику и инвестирати у њих. Нисам присталица кратког рада, нико не може чуда направити, све мора бити производ осмишљеног рада", казао је Червар и додао:

"Дошао сам да дам допринос, јер су ме замолили. Нисам испунио оно што сам желео, морам бити самокритичан, нисам научио на алиби и да бежим од одговорности. Ово није неуспех, али нисам остварио оно што сам мислио. Хоћу увек више. Када буде дошао други селектор бићу уз њега. Можда се у будућности не будем ни бавио рукометом, можда и хоћу. Морам се преиспитати у кругу моје породице, да видим који ћу потез повући", пренијела је агенција „Анадолија“.

Капитен "каубоја" Игор Вори нагласио да је њему и саиграчима изузетно тешко, као и да ће се дуго питати шта су могли боље урадити, али и да је изузетно поносан на све момке. Потом је објавио опроштај од дреса са државним грбом.

"Након 15 година играња време је да млади играчи преузму ствар у своје руке. Бићу им од помоћи у било којем тренутку и било којем смислу и сигуран сам да ће се хрватски рукомет дизати. Желим им сву срећу", нагласио је Вори.

Хрвати су из игре за пласман у полуфинале испали синоћ поразом од Француза резултатом 27:30.

Хрватска ће у петак у 15.30 сати у загребачкој "Арени" играти против Чешке за пето место. Потом следе полуфинални дуели Француска - Шпанија у 18 сати и Шведска - Данска у 20.30.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар