Červar napušta klupu Hrvatske, možda i rukomet!

Lino Červar, selektor rukometaša Hrvatske, koji nisu uspeli da izbore polufinale na domaćem terenu, najavio je odlazak.

Ostali sportovi 25.01.2018 | 18:30
Červar napušta klupu Hrvatske, možda i rukomet!
Lino Červar opet odlazi!

Selektor Hrvatske obratio se u četvrtak javnosti i izneo svoje viđenje trenutne situacije u hrvatskom rukometu. Takođe, otkrio je i svoje predloge za budućnost, među kojima su na prvom mestu poboljšanje rada u domaćim klubovima i strategija razvoja do Olimpijskih igara u Tokiju.

"Ovo što pričam mislim, a neka selektor odluči. Treba dati podršku novim ljudima. Trebamo selektora koji ima viziju i koji je totalno posvećen tom poslu, to moramo podržati. Važno je da oko sebe okupi grupu mladih trenera koji žele napredovati, dati im priliku i investirati u njih. Nisam pristalica kratkog rada, niko ne može čuda napraviti, sve mora biti proizvod osmišljenog rada", kazao je Červar i dodao:

"Došao sam da dam doprinos, jer su me zamolili. Nisam ispunio ono što sam želeo, moram biti samokritičan, nisam naučio na alibi i da bežim od odgovornosti. Ovo nije neuspeh, ali nisam ostvario ono što sam mislio. Hoću uvek više. Kada bude došao drugi selektor biću uz njega. Možda se u budućnosti ne budem ni bavio rukometom, možda i hoću. Moram se preispitati u krugu moje porodice, da vidim koji ću potez povući", prenijela je agencija „Anadolija“.

Kapiten "kauboja" Igor Vori naglasio da je njemu i saigračima izuzetno teško, kao i da će se dugo pitati šta su mogli bolje uraditi, ali i da je izuzetno ponosan na sve momke. Potom je objavio oproštaj od dresa sa državnim grbom.

"Nakon 15 godina igranja vreme je da mladi igrači preuzmu stvar u svoje ruke. Biću im od pomoći u bilo kojem trenutku i bilo kojem smislu i siguran sam da će se hrvatski rukomet dizati. Želim im svu sreću", naglasio je Vori.

Hrvati su iz igre za plasman u polufinale ispali sinoć porazom od Francuza rezultatom 27:30.

Hrvatska će u petak u 15.30 sati u zagrebačkoj "Areni" igrati protiv Češke za peto mesto. Potom slede polufinalni dueli Francuska - Španija u 18 sati i Švedska - Danska u 20.30.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar