ШПА - Куп: Леганес избацио Реал!

Клупа просјачка, а не Краљевска! Леганес усред Мадрида избацио Реал! Велико изненађење у Купу краља! Леганес обрукао Реал у Мадриду! Мадриђани су у дубокој, дубокој кризи. Остали су без још једног трофеја, јер су их Дарко Брашанац и саиграчи елиминисали из Купа краља.

Фудбал 24.01.2018 | 23:35
ШПА - Куп: Леганес избацио Реал!
Убедљива победа против Депортива (7:1) само је замаскирала огромне, огромне проблеме Реал Мадрида!

Већ неколико дана касније, ове среде, сви су поново испливали у први план.

Леганес је у реваншу четвртфинала Купа надокнадио пораз у првом мечу (0:1) и у Мадриду елиминисао актуелног првака Европе!

РЕАЛ - ЛЕГАНЕС 1:2

Зинедин Зидан извео је на терен тим у комбинованом саставу, без Роналда, Бејла и Тонија Кроса у протоколу, са Луком Модрићем, Кејлором Навасом, Каземиром и Вараном на клупи и очекивало се да остатак тима мирно уради посао и уђе међу четири.

Међутим...

Еразо је довео госте у вођство у 31. минуту, а Карим Бензема је у 47. поставио 1:1, резултат који је домаћина водио у полуфинале.

Ипак, коначну реч имали су борбени гости и голом Габријела у 55. минуту поставили су коначних 1:2 и шокирали стадион и целу Шпанију.

Леганес је тако постао чак ОСМИ тим који је ове сезоне отишао са "Бернабеуа" са позитивним резултатом. Чак половина од укупно 16 гостију није изгубило у дому Роналда и другова, а тај списак до вечерас су чинили Нумансија, Валенсија, Леванте, Бетис, Тотенхем, Барселона и Фуенлабрада.

И тај погодак сам о себи довољно говори о томе како изгледа Реалова такмичарска 2017/18 и зашто не би требало да превише изненаде оштри резови и на клупи и у екипи, којој је очигледно потребна и шок терапија и низ промена.

Српски интернационалац Дарко Брашанац одиграо је цео меч за Леганес и учествовао у писању историје клуба који има убедљиво најмањи буџет у Примери.

Вечерашњи гост постао је први клуб у историји који је избацио Реал из Купа на Бернабеуу!

Реалова сезона сада се своди на двомеч против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона, а у полуфиналу Купа засад су пласман изборили Севиља, Валенсија и Леганес, док ће у четвртак бити одигран реванш Барселоне и Еспањола, у који фаворит улази са поразом 0:1 из прве утакмице.

Месецима су мадридски месији критиковали Зинедина Зидана због тога. Није желео било каква појачања, упорно је понављао да на клупи има квалитет који може да главним звездама помогне да изнесу сезону. Али видело се из авиона да ни он сам не верује у њих. А после вечерашњег издања у реваншу четвртфинала Купа краља вероватно нико више не верује у њих. Леганес је насред култног стадиона "Сантјаго Бернабеу" приредио једно од највећих изненађења сезоне и избацио Реал победом од 2:1!

И што је најгоре, уопште није било незаслужено! Штавише, у првих 45 минута Леганес је био далеко бољи тим на терену. Безгрешан у одбрани, конкретан у нападу.

Ипак, чак ни када је у 30. минуту Ашраф Хакими послао ризичну повратну лопту ка Начу Фернандезу, а овај се спетљао и препустио је Хавију Ерасу, који је евроголом са ивице казненог простора матирао Кика Касиљу за вођство гостију од 1:0 нико није ни посумњао да ће круна Купа краља заиста и пасти са краљеве главе.

Управо то се десило.

Једноставно, Реалова клупа није ниво краљевског клуба. Прошле сезоне на њој је седео и један Хамес Родригез, Рафаел Варан се мењао са Пепеом... Ово сада просто није тај ниво. 

Па ипак, кад је Карим Бензема после веома добре акције са Лукасом Перезом на још лепши начин пребацио Нереа Шампања цео свет је вероватно помислио: креће! Креће канонада, Реалова срџба. Цео свет је помислио да ће се Леганес покајати што је Краља уопште жацнуо.

Цео свет осим Асијера Гаритана,  који је на клупи Леганеса седео и док је клуб играо у трећој лиги, и његових изабраника. У 55. минуту Хави Ерасо је још једном заблистао. Овај пут у улози пакера. Гађао је Бразилца Габријела у трепавицу, а овај закуцао лопту у мрежу.

Касиља је још једном био немоћан. Одбрана је заказала.

Поштено би међутим било одговорност поделити на равне части. Без Кристијана Роналда, Герета Бејла, Тонија Кроса, са Каземиром, Луком Модрићем и Данијем Карвахалом на клупи, Реал је једноставно тек изнад просечан тим.

Подбацили су Марко Асенсио и Иско од којих се највише очекивало. Хакими, Љоренте, Ковачић... Исувише танко за Реалове високе стандарде.

Не одузима то нимало на Леганесовом подвигу. Први пут у историји маленог клуба из мадридског предграђа тријумф на стадиону "Сантјаго Бернабеу". Заслужили су га вечерас. Борили су се као да играју на живот и смрт. Дарко Брашанац је био феноменалан на средини терена. Вероватно ће се у Бетису сутра чешати по глави и питати како су дођавола могли да му дозволе да оде? Свуда га је било по терену.

Можда још већу главобољу сутра ће имати у Реалу. Звиждуци са трибина све су рекли. Зинедин Зидан је изгубио контролу. Мора да иде. Флорентино Перез је планирао да сачека лето. Нема ни посебно велик избор врхунских стручњака тренутно.

Али можда већ буде касно? Спасоносни лек је под хитно потребан оболелом пацијенту. Ово није Реалов ниво. Највећем клубу на планети ово једноставно не сме да се дешава. 

Куп краља, четвртфинале:

Уторак:

Севиља - Атлетико Мадрид 3:1 (1:1), укупно 5:2
/Ескудеро 1, Банега 48аг, Сарабија 79 - Гризман 13/

Среда:

Алавес - Валенсија 2:1 (2:1, 0:0), пеналима 2:3
/Мунир 73, Собрино 86 - Санти Мина 77/

Реал Мадрид - Леганес 1:2 (0:1)
/Бензема 47 - Ерасо 30, Габријел 55/

Четвртак

21.30: Барселона - Еспањол 

први меч 0:1

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар