ŠPA - Kup: Leganes izbacio Real!

Klupa prosjačka, a ne Kraljevska! Leganes usred Madrida izbacio Real! Veliko iznenađenje u Kupu kralja! Leganes obrukao Real u Madridu! Madriđani su u dubokoj, dubokoj krizi. Ostali su bez još jednog trofeja, jer su ih Darko Brašanac i saigrači eliminisali iz Kupa kralja.

Fudbal 24.01.2018 | 23:35
ŠPA - Kup: Leganes izbacio Real!
Ubedljiva pobeda protiv Deportiva (7:1) samo je zamaskirala ogromne, ogromne probleme Real Madrida!

Već nekoliko dana kasnije, ove srede, svi su ponovo isplivali u prvi plan.

Leganes je u revanšu četvrtfinala Kupa nadoknadio poraz u prvom meču (0:1) i u Madridu eliminisao aktuelnog prvaka Evrope!

REAL - LEGANES 1:2

Zinedin Zidan izveo je na teren tim u kombinovanom sastavu, bez Ronalda, Bejla i Tonija Krosa u protokolu, sa Lukom Modrićem, Kejlorom Navasom, Kazemirom i Varanom na klupi i očekivalo se da ostatak tima mirno uradi posao i uđe među četiri.

Međutim...

Erazo je doveo goste u vođstvo u 31. minutu, a Karim Benzema je u 47. postavio 1:1, rezultat koji je domaćina vodio u polufinale.

Ipak, konačnu reč imali su borbeni gosti i golom Gabrijela u 55. minutu postavili su konačnih 1:2 i šokirali stadion i celu Španiju.

Leganes je tako postao čak OSMI tim koji je ove sezone otišao sa "Bernabeua" sa pozitivnim rezultatom. Čak polovina od ukupno 16 gostiju nije izgubilo u domu Ronalda i drugova, a taj spisak do večeras su činili Numansija, Valensija, Levante, Betis, Totenhem, Barselona i Fuenlabrada.

I taj pogodak sam o sebi dovoljno govori o tome kako izgleda Realova takmičarska 2017/18 i zašto ne bi trebalo da previše iznenade oštri rezovi i na klupi i u ekipi, kojoj je očigledno potrebna i šok terapija i niz promena.

Srpski internacionalac Darko Brašanac odigrao je ceo meč za Leganes i učestvovao u pisanju istorije kluba koji ima ubedljivo najmanji budžet u Primeri.

Večerašnji gost postao je prvi klub u istoriji koji je izbacio Real iz Kupa na Bernabeuu!

Realova sezona sada se svodi na dvomeč protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, a u polufinalu Kupa zasad su plasman izborili Sevilja, Valensija i Leganes, dok će u četvrtak biti odigran revanš Barselone i Espanjola, u koji favorit ulazi sa porazom 0:1 iz prve utakmice.

Mesecima su madridski mesiji kritikovali Zinedina Zidana zbog toga. Nije želeo bilo kakva pojačanja, uporno je ponavljao da na klupi ima kvalitet koji može da glavnim zvezdama pomogne da iznesu sezonu. Ali videlo se iz aviona da ni on sam ne veruje u njih. A posle večerašnjeg izdanja u revanšu četvrtfinala Kupa kralja verovatno niko više ne veruje u njih. Leganes je nasred kultnog stadiona "Santjago Bernabeu" priredio jedno od najvećih iznenađenja sezone i izbacio Real pobedom od 2:1!

I što je najgore, uopšte nije bilo nezasluženo! Štaviše, u prvih 45 minuta Leganes je bio daleko bolji tim na terenu. Bezgrešan u odbrani, konkretan u napadu.

Ipak, čak ni kada je u 30. minutu Ašraf Hakimi poslao rizičnu povratnu loptu ka Naču Fernandezu, a ovaj se spetljao i prepustio je Haviju Erasu, koji je evrogolom sa ivice kaznenog prostora matirao Kika Kasilju za vođstvo gostiju od 1:0 niko nije ni posumnjao da će kruna Kupa kralja zaista i pasti sa kraljeve glave.

Upravo to se desilo.

Jednostavno, Realova klupa nije nivo kraljevskog kluba. Prošle sezone na njoj je sedeo i jedan Hames Rodrigez, Rafael Varan se menjao sa Pepeom... Ovo sada prosto nije taj nivo. 

Pa ipak, kad je Karim Benzema posle veoma dobre akcije sa Lukasom Perezom na još lepši način prebacio Nerea Šampanja ceo svet je verovatno pomislio: kreće! Kreće kanonada, Realova srdžba. Ceo svet je pomislio da će se Leganes pokajati što je Kralja uopšte žacnuo.

Ceo svet osim Asijera Garitana,  koji je na klupi Leganesa sedeo i dok je klub igrao u trećoj ligi, i njegovih izabranika. U 55. minutu Havi Eraso je još jednom zablistao. Ovaj put u ulozi pakera. Gađao je Brazilca Gabrijela u trepavicu, a ovaj zakucao loptu u mrežu.

Kasilja je još jednom bio nemoćan. Odbrana je zakazala.

Pošteno bi međutim bilo odgovornost podeliti na ravne časti. Bez Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, Tonija Krosa, sa Kazemirom, Lukom Modrićem i Danijem Karvahalom na klupi, Real je jednostavno tek iznad prosečan tim.

Podbacili su Marko Asensio i Isko od kojih se najviše očekivalo. Hakimi, Ljorente, Kovačić... Isuviše tanko za Realove visoke standarde.

Ne oduzima to nimalo na Leganesovom podvigu. Prvi put u istoriji malenog kluba iz madridskog predgrađa trijumf na stadionu "Santjago Bernabeu". Zaslužili su ga večeras. Borili su se kao da igraju na život i smrt. Darko Brašanac je bio fenomenalan na sredini terena. Verovatno će se u Betisu sutra češati po glavi i pitati kako su dođavola mogli da mu dozvole da ode? Svuda ga je bilo po terenu.

Možda još veću glavobolju sutra će imati u Realu. Zvižduci sa tribina sve su rekli. Zinedin Zidan je izgubio kontrolu. Mora da ide. Florentino Perez je planirao da sačeka leto. Nema ni posebno velik izbor vrhunskih stručnjaka trenutno.

Ali možda već bude kasno? Spasonosni lek je pod hitno potreban obolelom pacijentu. Ovo nije Realov nivo. Najvećem klubu na planeti ovo jednostavno ne sme da se dešava. 

Kup kralja, četvrtfinale:

Utorak:

Sevilja - Atletiko Madrid 3:1 (1:1), ukupno 5:2
/Eskudero 1, Banega 48ag, Sarabija 79 - Grizman 13/

Sreda:

Alaves - Valensija 2:1 (2:1, 0:0), penalima 2:3
/Munir 73, Sobrino 86 - Santi Mina 77/

Real Madrid - Leganes 1:2 (0:1)
/Benzema 47 - Eraso 30, Gabrijel 55/

Četvrtak

21.30: Barselona - Espanjol 

prvi meč 0:1

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar