ШПА - Куп: Валенсија кроз пенал трилер до полуфинала!

"Слепи мишеви" уз доста муке елиминисали Алавес.  Антиклимакс на Мендизорози! Херој је Хауме Доменек! Валенсија на пенале избацила Алавес!

Фудбал 24.01.2018 | 22:10
ШПА - Куп: Валенсија кроз пенал трилер до полуфинала!
После прве утакмице деловало је да фудбалери Валенсије неће имати тежак задатак у реваншу четвртфинала Купа краља против Алавеса, али није било тако...

"Слепи мишеви" су на Местаљи губили, па преокренули на 2:1, а разлика у класи била је приметна.

И овај пут Алавес је водио, голом Мунира у 72. минуту, само минут пошто је ушао у игру. Изједначио је још један "резервиста", Санти Мина у 77. минуту, после само 21 секунде у игри, али овај пут то није сломило изузетно мотивисане играче домаћег тима.

У 86. минуту Рубен Сорбино је из гужве пред голом Валенсије, после центаршута из прекида, успео да затресе мрежу и донесе продужетке.

Гости су у додатних пола сата погодили пречку, међутим, опет нису оправдали улогу фаворита. Али, јесу када се приступило пеналима...

Валенсија је седам пута до сада освајала Куп краља, док је Алавесу највећи домет био прошлогодишње учешће у финалу.

За клуб са Местаље до 77. минута играо је репрезентативац Србије, Немања Максимовић, али није био превише приметан на позицији десног крила.

За викенд првенствени кикс против Лас Палмаса, а и вечерас је Валенсија ходала по ивици амбиса, пошто у реваншу са Алавесом није успела да сачува гол предности из првог дуела. Међутим, у пенал серији послужила ју је срећа, још више Хауме Доменек, који је Баскима скинуо два ударца и погурао Слепе мишеве до проласка у полуфинале.

Доменек је у пенал серији зауставио шутеве Алфонса Педразе иЕрнана Переза, а кад је у последњој серији Рубен Собрино, стрелац поготка који је утакмицу и одвео у продужтке, пребацио гол постало је јасно да је Алавес просуо све добро што је урадио у регуларних 90 минута.

А урадио је много. У 73. минуту савршена лопта Родрига Елија ка Муниру Ел Хададију, бивши полазник Барселонине школе погађа главом и Алавес води са 1:0. Марселињо Торалреагује, из игре изводи Немању Максимовића, на терен шаље Сантија Мину, а он му се моментално захваљује голом за 1:1. Узалуд, следи тај Собринов гол и утакмице иде у продужетке.

У њима Валенсија напада, Алавес троши време чекајући пенале. Имао је и среће, Родриго је у 106. минуту уздрмао пречку, али се на крају испоставило да је највећа грешка била то што се уопште ишло на пенале. Хауме Доменек је то најбоље објаснио.

Севиља и Валенсија чекају преостале ривале. Реал и Барселону?

КУП КРАЉА, четвртфинале:

ВАЛЕНСИЈА - Алавес 2:1 (0:0)
Алавес - ВАЛЕНСИЈА 2:1 (0:0), пеналима 2:3

Еспањол - Барселона 1:0 (0:0)
Реванш је 25. јануара

Леганес - Реал Мадрид 1:0 (0:0)
Реванш је 24. јануара

Атлетико Мадрид - Севиља 1:2 (0:0)
Реванш је 23. јануара

Полуфинала су 31. јануара и 7. фебруара, а финале 21. априла.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар