ЕП: Словенија "срушила" Шпанију, радују се и Македонци!

Рукометаши Словеније победили су селекцију Шпаније у другој утакмици друге фазе Европског првенства – 31:26.  Словенци се не предају, сјајна игра у Вараждину! Селекција Веселина Вујовића одиграла сјајан меч и победила велику репрезентацију, после чега је задржала шансе за улазак у завршницу.

Остали спортови 23.01.2018 | 21:00
ЕП: Словенија "срушила" Шпанију, радују се и Македонци!
Изабраници Веселина Вујовића је тако задржала теоретске шансе за пласман у полуфинале шампионата.

Биће занимљива борба за друго место пошто Немачка и шпанија имају по четири, Словенија и Македонија по три бода.

Чешка је последња натабели са бодом, док је сигуран учесник борбе за медаљу Данска са шест бодова.

Најефикаснији у редовима победничке селекције био је Гашпер Маргуч са 5 голова, а по четири су постигли Борут Мачковшек и Блаж Благотиншек.

Репрезентацију Шпаније предводио је Феран Соле са 6 голова, док је Адријан Фигуерас постигао два мање из четири шута.

Словенци се не предају!

Иако су били и бесни и разочарани због појединих судијских одлука са старта турнира, због којих су у другу фазу ушли са мањим бројем бодова од заслуженог, рукометаши Словеније забележили су изузетно важну победу на Европском првенству у Хрватској и задржали шансе за пролаз у "нокаут" фазу.

"Змајчеки" су овог уторка увече у Вараждину пружили сјајну партију у мечу са фаворитом Шпанијом и конкуренцији поручили да се неће предати све док и математички не остану без шанси за пласман у полуфинале.

Прва победа у другој фази била је убедљива: Словенија - Шпанија 31:26 (13:12)!

Шпанци су равноправан ривал били само у првом полувремену, када су водили у неколико наврата. Ипак, испоставиће се да Словенци вођство стечено преокретом у финишу првог полувремена - 13:12, неће испустити до краја меча!

Вујовићев тим вратио се на терен силно мотивисан и брзо стигао до пет голова предности - 20:15, када је и преломљен меч. Голман "змајчека" Урх Кастелиц је сјајно бранио током целог меча, а поготово у тим тренуцима.

Предност је у 45. минуту нарасла на максималних седам голова - 25:18, након чега је било јасно да ће Словенија уписати први тријумф у другој фази ЕП.

Иако су у финишу запретили шпански рукометаши, даље од три гола заостатка - 28:25 - нису пришли. На крају, пет разлике.

Права је штета што су Словенци у другу фазу такмичења пренели само бод из "оног" ремија са Немачком, јер јер им је за полуфинале потребно да се поклопе многе ствари. Другим речима, не зависе од себе.

Словенцима је потребна победа против Чешке, али и да Шпанија и Немачка у последњем колу ремизирају чиме би све три селекције имале по пет бодова.

Не треба заборавити ни Македонију, која вечерас против Чешке (20.30) такође има шансу да дође до петог бода, а онда сутра у директном окршају против водеће Данске одлучује о својој судбини. Шансу нису изгубили ни Чеси, који би се вечерашњом побједом над Македонијом вратили у игру за пласман у полуфинале.

Дакле, све је отворено. Све селекције из Групе ИИ могу да прођу даље, али једино Данска не зависи од резултата осталих мечева већ само од својих.

ГРУПА ИИ

19. јануар:

Немачка - Чешка 22:19
Словенија - Данска 28:31

21. јануар:

Немачка - Данска 25:26
Македонија - Шпанија 20:31

23. јануар:

Словенија - Шпанија 31:26
Македонија - Чешка (20.30)

24. јануар:

Словенија - Чешка (16.00)
Македонија - Данска (18.15)
Немачка - Шпанија (20.30)

Табела: Данска 6, Шпанија 4, Немачка 4, Словенија 3, Македонија (-1) 3, Чешка (-1) 2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар