Анализа - Партизанов пут до плеј-офа: Теже није могло!

Црно-бели у тешкој ситуацији, Морнар из Бара у великој предности у борби за четврто место!

Кошарка 25.01.2018 | 23:08
Анализа - Партизанов пут до плеј-офа: Теже није могло!
Полако, али сигурно дошли смо до завршнице лигашког такмичења на Јадрану, а у последњих пет кола добићемо одговор на једину непознаницу када је у питању пласман у плеј-оф - ко ће освојити четврто место. Кошаркаши Партизана су победом над Цибоном сачували шансе у тој борби, али је тренутно четвртопласирана екипа, Морнар из Бара у понедељак увече одговорио јако - убедљвом победом на гостовању код Задра.

У овом тренутку нема никакве дилеме - Морнар је први фаворит за последње место у доигравању, јер има победу више од Партизана и бољи међусобни скор у дуелима са београдском екипом. Практично су то две победе разлике и због тога је задатак екипеНенада Чанка још тежи.

Јасно је да у последњих пет кола Партизан мора да чека поразе Морнара и да притом бележи победе. Да ствар буде гора по црно-беле, у последњих пет кола играју против три најбоље екипе у лиги - гостују Црвеној звезди и Цедевити, а дочекују лидера Будућност. Од сва три поменута тима у првом делу сезоне Партизан је изгубио и то убедљиво. Поред њих, ривали црно-белих до краја лигашког дела биће Мега Бемакс у Пиониру и Олимпија у Љубљани. Против Меге је Партизан славио у првом делу сезоне у гостина, док су од Олимпије црно-бели изгубили у Пиониру и можда би баш тај пораз могао на крају да буде кобан по амбиције екипе у регионалном такмичењу ове сезоне.

Може се претпоставити да Партизан неће направити кикс против Меге на свом паркету, док су све четири преостале утакмице бити у најмању руку "упитне". Чињеница је да Партизан полако улази у форму и да Чанак уиграва екипу, као и да су црно-бели знали раније да побеђују све поменуте ривале, али у овом тренутку би тријумфи над њима пре могли да се назову изненађењем него нечин очекиваним. А можда је баш то позиција из које би Партизан могао да црпи потребну снагу и енергију у завршници јадранске сезоне.

Када су у питању Барани, њихов распоред у последњих пет кола је за нијансу лакши него Партизанов и то је још један адут у корист црногорске екипе. Наиме, Морнар ће дочекати Будућност, Цедевиту и МЗТ, а следе му гостовању Игокеи и Цибони.

Наравно, поред Морнара и Партизана у трци за четврто место и даље се налазе и ФМП Железник и Задар. Ако се у обзир узму резултати које су поменуте четири екипе бележиле у међусобним сусретима, Морнар је слабији само од Пантера јер је у Бару изгубио са осам поена разлике, а у Железнику славио са пет поена (84:79). У овом тренутку јасно је да ФМП има предност на остале екипе, али тренутно Пантери и Задар имају тријумф мање у односу на црно-беле, односна два у односу на Баране.

Парни ваљак има лошији међусобни скор и од ФМП-а, али је са друге стране, успешнији је од Задра пошто је славио у оба меча са Хрватима. После 20. кола уследиће пауза у Јадранској лиги због обавеза клубова у националним куп такмичењима. На коначан расплет око четвртог учесника плеј-офа по свему судећи мораћемо да сачекамо до 10. марта, када се игра последње 22. коло регионалног такмичења.

Све у свему, јасно је да је пред Партизаном, нешто што би малтене могло да се назове немогућом мисијом, али биће ово добра прилика и за екипу и за Чанка да покажу шта су радили и колико су напредовали у претходном периоду, односно да ли ту има материјала да се макар завршница сезоне у Суперлиги учини занимљивом.

РАСПОРЕД ДО КРАЈА:

18. коло: Морнар – Будућност, Цибона – ФМП, Игокеа – Задар, Црвена звезда – Партизан.

19. коло: Игокеа – Морнар, Партизан – Мега Бемакс, ФМП – Црвена звезда, Задар – Цибона.

20. коло: Олимпија – Партизан, Мега Бемакс – ФМП, Морнар – Цедевита, Црвена звезда – Задар.

21. коло: ФМП – Олимпија, Партизан – Будућност, Цибона – Морнар, Задар – Мега Бемакс.

22. коло: Цедевита – Партизан, Будућност – ФМП, Морнар – МЗТ Скопље, Олимпија – Задар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар