Почео економски форум у Давосу

Уз појачане мјере безбједности у швајцарском Давосу данас је почео 48. Свјетски економски форум (WЕФ).

Свијет 23.01.2018 | 13:42
Почео економски форум у Давосу
Главна тема овогодишњег Форума у Давосу је "Креирање заједничке будућности у свијету који се цијепа". Глобалне економске и сигурносне теме доминираће током форума.

На почетку форума понајвише пажње привлаче строге мјере безбиједности које су организатори подузели. Полицијски хеликоптери надзиру мало швајцарско мјесто на Алпама, а на путу до тог мјеста швајцарска војска и полиција поставили су неколико контролних пунктова.



Шеф полиције у кантону Граубунден Wалтер Сцхлеге изјавио је да 4.400 војника помаже полицији у мјерама сигурности. Додао је да ће доћи и око 600 војника из Лихтенштајна.

Сцхлеге је такође, казао да се посљедњег дана форума очекује долазак америчког предсједника Доналда Трампа и да ће за ту прилику бити подузете додатне мјере безбједности у којима ће бити укључене и америчке тајне службе.

Упоредо с тим, Федерално вијеће Швајцарске наредило је војсци да сруши сваки авион који прекрши забрану летења изнад регије у којој је смјештен Давос.



Неколико невладиних организација у Швајцарској покренуло је кампање на друштвеним мрежама против доласка америчког предсједника Трампа.

Учешће на форуму у Давосу најавили су и француски предсједник Емануел Макрон, предсједник Азербејџана Илхам Алиyев, британска премијерка Тереза Меј, њемачка канцеларка Ангела Меркел, премијер Индије Нарендра Моди, шеф канадске владе Јустин Трудеау, замјеник премијера Турске Мехмет Симсек и бројни други званичници из 70 земаља.

Извор: Анадолија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Харис

23.01.2018 12:48

Имал тамо Цвијановићке то је страшан Економ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.01.2018 13:34

Сигуран је једино Црнадак.

Name

Романија

23.01.2018 16:56

Ако буде како мутљевине, ето ти је са својим.

Name

Ја

24.01.2018 12:31

Цему толико обезбједјење? боје се народа мозда?

ОДГОВОРИТЕ