НФЛ: Филаделфија са Њу Ингландом у Супербоулу!

Екипа Филаделфија Иглса играће против Њу Ингланд Петриотса у 52. Супербоулу за две недеље у Минеаполису.

Остали спортови 22.01.2018 | 11:15
НФЛ: Филаделфија са Њу Ингландом у Супербоулу!
Иглси су разбили Минесота Вајкингсе 38:7 и тако спречили да први пут у историји СБ неки тим буде домаћин на свом терену.

"Викинзи" су повели пред око 70.000 домаћих навијача у Филаделфији, а онда су доживели катастрофу. Са три тачдаун паса Ник Фолс је предводио Иглсе до првог СБ после 13 година и шансе за реванш Петсима за пораз из 2005.

Иглси на Супербоул чекају од 1960. године, а ретко ко их је видео у финалу након што се повредио кадидат за МВП Карсон Венц крајем сезоне, упркос најбољем скору у конференцији. 

Фолс је "ускочио" и као да претходне сезоне није био последњи у дивизији Исток НФЦ, наставио је тамо где је његов претходник стао и са 15-3 довео Иглсе до борбе за титулу. 

Најбољи меч одиграо је у најбитнијем тренутку, финалу НФЦ против Вајкса чију је одбрану буквално "разбио" на делове. Бацио је 352 јарде, комплетиравши 26 од 33 паса.

А почело је идеално за госте. Девет течних акција за 75 јарди, а онда пас Кејса Кинама за Кајла Рудолфа иза леђа лајнбекера Нађија Гуда и збуњене одбране Иглса. 

Међутим, то је била прва и последња лоша ствар који су дефанзивци Иглса урадили на мечу. Само четири минута касније Патрик Робинсон пресеца лопту Кинаму и враћа тачдаун од 50 јарди и Иглси почињу да "лете". 

Меч је био решен до полувремена, Легерет Блант трчањем од 11 јарди преокреће резултат, потом Фолс баца сјајан ТД од 53 јарде за Алшона Џеферија, а тачку у последњој секунди ставља Џејк Елиот филд-голом за 24:7. 

Илгси у последња два периода постижу још по један ТД, Филс прво проналази Торија Смита за 41 јард, а онда још једном Џеферија за коначни нокаут Вајкса. 

Џефери је скупио 85 јарди уз два ухваћена ТД, а Смит 69. Највише је допринео Зек Ерц са 93. Блант је уз истрчан ТД освојио 21 јард, док је Џеј Аџаји донео 73 из 18 ношења. 

С друге стране, Кинам је уз 271 јард и тачдаун за Рудолфа (једино хватање на мечу) имао два пресечена паса, а у нападу га је достојно пратио само Џерик Мекинон са 40 истрчаних и 86 јарди хватањима. 

Супербоул ЛИИ између Њу Ингланд Петриотса и Филаделфија Иглса на програму је 5. фебруара од 00:30 часова по нашем времену. Будите уз Б92.нет и пратите највећи спортски спектакл на свету.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар