Ђаци поново у школским клупама

У Републици Српској данас почиње настава у другом полугодишту. У школске клупе након распуста вратиће се 134 000 ученика.

Република Српска 22.01.2018 | 08:56
Ђаци поново у школским клупама
Да друго полугодиште несметано може да почне потврдило је и Министарство просвјете и културе РС, те школско звоно може да се огласи у свих 187 основних и 93 средње школе.

''У школске клупе ће сјести око 92 000 основаца и око 42 000 средњошколаца'', казали су у министарству. Додали су да ће прољећни распуст трајати од 2. до 6. априла, док се настава у другом полугодишту завршава најкасније 22. јуна.

''За ученике завршног разреда основне школе настава ће бити завршена најкасније 8. јуна. У средњим школама настава се завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда који ће се с клупама опростити 17. маја'', истакли су у министарству.

Ђаци су на зимском распусту били од 1. јануара 2018.године.

Настава у другом полугодишту трајат ће најкасније до 22. јуна, док би ученици завршних разреда основне школе требало да заврше школовање до 8. јуна ове године.

Возачи опрез у близини школа

Из Министарства унутрашњих послова РС су апеловали на возаче моторних возила да буду максимално опрезни приликом вожње у близини школа, игралишта и на путевима у насељеним мјестима који воде у правцу образовних установа.

Ради безбједног кретања ученика биће појачано присуство полиције у близини школских објеката и на путним правцима до школа.

Полицајци ће, у координацији са директорима и педагозима школа, наставити са едукацијом ученика нижих разреда основних школа о саобраћајним правилима и прописима, а биће појачане и контроле техничке исправности аутобуса којима се врши пријевоз ученика.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар