Đaci ponovo u školskim klupama

U Republici Srpskoj danas počinje nastava u drugom polugodištu. U školske klupe nakon raspusta vratiće se 134 000 učenika.

Republika Srpska 22.01.2018 | 08:56
Đaci ponovo u školskim klupama
Da drugo polugodište nesmetano može da počne potvrdilo je i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te školsko zvono može da se oglasi u svih 187 osnovnih i 93 srednje škole.

''U školske klupe će sjesti oko 92 000 osnovaca i oko 42 000 srednjoškolaca'', kazali su u ministarstvu. Dodali su da će proljećni raspust trajati od 2. do 6. aprila, dok se nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 22. juna.

''Za učenike završnog razreda osnovne škole nastava će biti završena najkasnije 8. juna. U srednjim školama nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda koji će se s klupama oprostiti 17. maja'', istakli su u ministarstvu.

Đaci su na zimskom raspustu bili od 1. januara 2018.godine.

Nastava u drugom polugodištu trajat će najkasnije do 22. juna, dok bi učenici završnih razreda osnovne škole trebalo da završe školovanje do 8. juna ove godine.

Vozači oprez u blizini škola

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS su apelovali na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni prilikom vožnje u blizini škola, igrališta i na putevima u naseljenim mjestima koji vode u pravcu obrazovnih ustanova.

Radi bezbjednog kretanja učenika biće pojačano prisustvo policije u blizini školskih objekata i na putnim pravcima do škola.

Policajci će, u koordinaciji sa direktorima i pedagozima škola, nastaviti sa edukacijom učenika nižih razreda osnovnih škola o saobraćajnim pravilima i propisima, a biće pojačane i kontrole tehničke ispravnosti autobusa kojima se vrši prijevoz učenika.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar