Летећи "викинзи" - Танде и Норвешка прваци свијета!

Норвежанин Данијел Андре Танде постао је првак света у ски летовима, а златом се окитио и у тимској конкуренцији.

Остали спортови 22.01.2018 | 08:00
Летећи "викинзи" - Танде и Норвешка прваци свијета!
Норвешка је поново шампион света! Најбољи су и даље.

Танде је током два дана индивидуалног надметања тријумфовао у Оберстдорфу летовима 212, 227 и 200 метара.

Сребрну медаљу освојио је јунак Четири скакаонице Пољак Камил Стох, а до бронзе је стигао домаћи адут Рихард Фрајтаг.

Норвежани су доминирали и у тимској конкуренцији где су одбранили титулу. Танде, Роберт Јохансон, Андреас Стјернен и Јохан Андре Форфанг су у недељу освојили 1.662,2 бодова, испред Словенаца (Јернеј Дамјан, Анже Семенич, Домен Превц и Петер Превц) и Пољака (Пјотр Жила, Стефан Хула, Давид Кубацки и Камил Стох).

Прваци остају прваци.

Репрезентација Норвешке одбранила је титулу шампиона света у ски летовима, јер је у недељу тријумфовала у немачком Оберстдорфу.

Норвежани су до четврте златне медаље, шесте укупно на првенствима света, дошли с 1662,2 освојених поена. За репрезентацију Норвешке, која је од прве серије била у предности, наступали су Роберт Јохансон, Андреас Стјернен, Јохан Андре Форфанг и светски првак у појединачној конкуренцији Данијел-Андре Танде.

Друго место и сребрну медаљу освојила је репрезентација Словеније за коју су наступали Јернеј Дамјан, Анже Семенич, Домен Превц и Петер Превц. Они су освојили укупно 1615,8 поена.

До првог одличја на првенствима света, односно бронзане медаље стигла је репрезентација Пољске за коју су наступали Пјотр Жила, Стефан Хула, Давид Кубацки и Камил Стох. Они су освојили 1592,1 поен.

Немачка на домаћем терену није успела да дође до одличја, пошто је освојила укупно 1581,2 поена. За селекцију Немачке Наступали су Андреас Велингер, Штефан Леје, Маркус Ајсенбихлери Рихард Фрајтаг.

Пето место заузела је Аустрија, а потом следе Швајцарска, Русија и Финска.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар