Видео: Червар као Бошковић - вукао противника!

После скандала на мечу Словеније и Немачке још један инцидент догодио се током утакмице Европског првенства у Хрватској.  Неспортски гест хрватског селектора на мечу против Белорусије.

Остали спортови 19.01.2018 | 15:15
Видео: Червар као Бошковић - вукао противника!
Домаћини првенства савладали су Белорусију са 25:23 у првом колу Групе 1, али је тријумф остао у сенци потеза селектора Лина Червара.

Осам секунди пре краја, при вођству Хрватске 24:23, Белорусија је имала последњи напад. Артур Карватски је трчао у напад поред аут линије где се налазио селектор Хрватске, да би Червар у једном моменту закорачио у терен и ухватио рукометаша Белорусије. 

Судије нису санкционисале овај испад већ су досудиле фаул у нападу, након којег је Хрватска постигла још један погодак и оверила победу. "Ма нема ту никакве намере. Ја имам обичај да ходам лево-десно и ходајући тако дошло је до малог судара с белоруским играчем. Све је то у жару борбе", прокоментарисао је Червар после меча. 

Слилна ситуација виђена је на Европском првенству у Београду када је селектор рукометашица Србије Саша Бошковић, токо меча два пута ухватио норвешку играчицу Јерум Суланд, једном за дрес, други пут за руку, што је разеснело Скандинавце.



Пре више од пет година на Европском првенству за рукметашице у Београду одрукао се тадашњи селектор Србије Саша Бошковић. На мечу између Србије и Норвешке послужио се неспортским гестом и док  Лин Јорум Суланд трчала поред наше клупе, Бошковић ју је повукао за дрес.

Из Норвешког рукометног савеза су грмели, били љути, РСС се извињавао, а ЕХФ је само опоменуо Бошковића.

Вероватно ће сада и Лина Червара, селектора Хрватске, који се врло сличним неспортским гестом послужио против Белорусије.

Противник "каубоја" имао је напад за изједначење у последњем минуту утакмице, вероватно и да елиминише великог фаворита из борбе за медаље, али није успео.

Услед превелике нервозе, иако с огромним искуством и мноштвом медаља са највећих такмичења, Червар је неспортски покушао да омете рукометаша Белорусије Артура Карватског. И то у тренутку када му се отворио празан простор ка голу ривала.

Судије нису ништа приметиле, али је телевизијски снимак лепо показао како рукометаш чак ни не пролази кроз простор за селекторе и резервне играче...

Червар је после меча дао занимљиву изјаву, али није споменуо ометање противничког играча.

"Судије су пробале да ме укакају, али нису успели. Гледајуће услове, чини ми се као да играмо у гостима. Не иде ми у главу критеријум суђења. Прави се циркус, али можда сам све погрешно видео", рекао је познати тренер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар