Video: Červar kao Bošković - vukao protivnika!

Posle skandala na meču Slovenije i Nemačke još jedan incident dogodio se tokom utakmice Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.  Nesportski gest hrvatskog selektora na meču protiv Belorusije.

Ostali sportovi 19.01.2018 | 15:15
Video: Červar kao Bošković - vukao protivnika!
Domaćini prvenstva savladali su Belorusiju sa 25:23 u prvom kolu Grupe 1, ali je trijumf ostao u senci poteza selektora Lina Červara.

Osam sekundi pre kraja, pri vođstvu Hrvatske 24:23, Belorusija je imala poslednji napad. Artur Karvatski je trčao u napad pored aut linije gde se nalazio selektor Hrvatske, da bi Červar u jednom momentu zakoračio u teren i uhvatio rukometaša Belorusije. 

Sudije nisu sankcionisale ovaj ispad već su dosudile faul u napadu, nakon kojeg je Hrvatska postigla još jedan pogodak i overila pobedu. "Ma nema tu nikakve namere. Ja imam običaj da hodam levo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s beloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe", prokomentarisao je Červar posle meča. 

Slilna situacija viđena je na Evropskom prvenstvu u Beogradu kada je selektor rukometašica Srbije Saša Bošković, toko meča dva puta uhvatio norvešku igračicu Jerum Suland, jednom za dres, drugi put za ruku, što je razesnelo Skandinavce.



Pre više od pet godina na Evropskom prvenstvu za rukmetašice u Beogradu odrukao se tadašnji selektor Srbije Saša Bošković. Na meču između Srbije i Norveške poslužio se nesportskim gestom i dok  Lin Jorum Suland trčala pored naše klupe, Bošković ju je povukao za dres.

Iz Norveškog rukometnog saveza su grmeli, bili ljuti, RSS se izvinjavao, a EHF je samo opomenuo Boškovića.

Verovatno će sada i Lina Červara, selektora Hrvatske, koji se vrlo sličnim nesportskim gestom poslužio protiv Belorusije.

Protivnik "kauboja" imao je napad za izjednačenje u poslednjem minutu utakmice, verovatno i da eliminiše velikog favorita iz borbe za medalje, ali nije uspeo.

Usled prevelike nervoze, iako s ogromnim iskustvom i mnoštvom medalja sa najvećih takmičenja, Červar je nesportski pokušao da omete rukometaša Belorusije Artura Karvatskog. I to u trenutku kada mu se otvorio prazan prostor ka golu rivala.

Sudije nisu ništa primetile, ali je televizijski snimak lepo pokazao kako rukometaš čak ni ne prolazi kroz prostor za selektore i rezervne igrače...

Červar je posle meča dao zanimljivu izjavu, ali nije spomenuo ometanje protivničkog igrača.

"Sudije su probale da me ukakaju, ali nisu uspeli. Gledajuće uslove, čini mi se kao da igramo u gostima. Ne ide mi u glavu kriterijum suđenja. Pravi se cirkus, ali možda sam sve pogrešno video", rekao je poznati trener.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar