“Друга домовина хрватског народа“

Предсједница Републике Хрватске, Колинда Грабар Китаровић посјетила је данас Дервенту у склопу службене посјете Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 18.01.2018 | 19:40
“Друга домовина хрватског народа“
Грабар Китаровић је раније без најаве и у потпуној дискрецији посјетила Ахмиће и Крижанчево Село. Приликом посјете Дервенти, предсједница Хрватске сусрела се с представницима ХКД-а Напредак с којима је разговарала о положају Хрвата у Републици Српској.

Казала је да је БиХ ''друга домовина хрватског народа'' и поручила грађанима да је ''Хрватска уз њих''.

''Овдје сам на позив допредсједника Јерковића, али и због дубоких особних осјећаја. Подцртавам бригу о Хрватима у БиХ, другој домовини хрватског народа. Ја сам уз вас, Хрватска је уз вас. Напредак је симбол", казала је она у Дервенти.

Подсјетимо, хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић у четвртак завршава службену посјету Босни и Херцеговини обиласком неколико општина на подручју средишње Босне у којима су Хрвати већинско становништво.

Првобитно планирани тродневна посјета скраћена је за један дан па је обилазак Тузле, Дервенте и Орашја отказан, а разлози за то искључиво су организацијске природе.

Из кругова блиских предсједници сазнаје се како ће тај дио сјеверне Босне посјетити у марту када њена канцеларија буде привремено измјештена у Бродско-посавску жупанију.

Због временских услова отказан је и планирани обилазак фрањевачког самостана на Гучој Гори код Травника па ће предсједница посјетити Нову Билу, Витез, Жепче и Усору.

Службена посјета хрватске предсједнице БиХ стављена је у центар пажње протекла два дана те привукла пажњу многобројних медија, како у Босни и Херцеговини, тако и у Хрватској.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Анте

18.01.2018 19:02

Несмије она у та мјеста ици и цовиц слабо смије забурити нос Одзак и Брод

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНКА

18.01.2018 20:00

НИСИ У ПРАВУ СВА ЈЕ МЈЕСТА ОБИСЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сенка

18.01.2018 23:04

Како сва у Дервенти има 50 рвара засто заобиде Одзак о томе ја прицам и Тузлу

Name

Реган

18.01.2018 21:41

Мени се ова Колиндица бас свидја,мој број

ОДГОВОРИТЕ
Name

одметнути Посавац

19.01.2018 04:47

Чудим се да је била у Дервенти. А што није била у тузланском и посавском кантону (жупанији), Брчко дистрикту те другим мјестима у Босанској Посавини (осим Дервенте) која су припала РС нимало ме не чуди како су почели Туђман и Шушак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

19.01.2018 07:04

Треба да посјети и Дервенту, и Брод а поготово Сијековац, и да јој неко од локалних политичара каже и објасни гдје је почињен први злочин у БиХ /Сијековац/ и да су у тим општинама регуларне хрватске снаге правиле злочине и започеле сукобе док их ВРС није протјерала на лијеву обаку ријеке Саве. Чак шта више ја бих јој испред ових општина упутио и званичан позив за посјету те јој аргументовано објаснио догађаје из рата /мада сам сигуран да то зна/. Овако, створена је слика о протјеривању Хрвата из Посавине као и забрани повратка истих у Посавину што није тачно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неслана шала

20.01.2018 07:35

Била је у Ахмићима па јој је било мрско да иде као мечка с поводцем у Сијековац.

Name

Слобо

19.01.2018 10:56

Нико рат није зелео у БиХ рат су поцели хрвати из Хрвацке. У Дервенти су поставили митраљеско гнијездо гдје је сада кузмановица пумпа а у мјесту лупљаница тјерали су србе да љубе споменик. Они су ти који су поцели.За мене је то мијесање у унутарње ствари БиХ .Нека они средују стање у Хрвацкој не видим да су и тамо људи сретни. А по интернету вец одјекују насционалистицка изазивања оних који су и зељели рат.

ОДГОВОРИТЕ