У “Србској части“ нису хуманитарци

Организација која се назива "Србска част" нема никакве везе с хуманитаризмом, казао је данас новинарима у Источном Сарајеву предсједник Српске демократске страке (СДС) Вукота Говедарица током засједања Предсједништва те странке.

Република Српска 18.01.2018 | 18:05
У “Србској части“ нису хуманитарци
Новинарима је још потврдио да су чланови страначког Предсједништва подржали министра безбједности БиХ Драгана Мектића у његовим напорима да представи истину када је у питању та организација.

Говедарица тврди да су чланови те групе заправо криминалци који се терете за различита кривична дјела међу којима су трговина дрогама, проституција, али и за постављање експлозивних направа.

Све то указује, каже предсједник СДС-а, да они не могу имати икакву везу с хуманитаризмом, додајући да су се вјешто скрили иза тог плашта.

Такође наводи да се самим тим поставља и питање откуд да је врх Републике Српске толико близак с њима због чега је позвао владајућу структуру да размисли да ли је такав режимски приступ оно што треба грађанима Републике Српске.

''Циљ те организације је да производе притисак на политичке неистомишљенике садашњег режима и то на Мектића, мене и друге чланове СДС-а и Савеза за промјене, а други циљ је изазивање страха код свакога ко се не слаже са овим режимом и сматра да РС-у требају корјените промјене након избора'', појаснио је Говедарица.

Истакао је да постоје сазнања да организација "Србска част" припрема спискове неподобних Срба у политичком смислу, угледних Срба који сматрају да су РС потребне промјене и активиста СДС-а и осталих опозиционих партија у РС.

На сједници страначког Предсједништва разговарано је, каже, и о Изборном закону те је оцијењено да би Странка демократска акције (СДА) и Хрватска демократска заједница (ХДЗ) требале учинити још напора како би дошли до рјешења тог питања које се тиче, како је навео Говедарица, Федерације БиХ.

''Тешко ће се доћи до рјешења јер је ово изборна година и жао ми што то раније није ријешено, али приједлог СДА је за нас неприхватљив те је потребно да се измјене Изборног закона додатно усагласе'', мишљења је предсједник СДС-а.

Нагласио је и да не би било добро да рјешења намеће високи представник у БиХ Валентин Инзко у смислу имплементације одлуке Европског суда за људска права у предмету "Сејдић и Финци", али сматра да је требало много раније пронаћи излаз из те ситуације.

На сједници Предсједништва СДС-а позитивним је оцијењено подношење апелације Уставном суду када су у питању измјене Закона о акцизама, те је Говедарица изразио очекивање да се неће дозволити нарушавање система који има правила посебно у смислу погрешних корака који су довели до усвајања тог закона.

Говедарица је најавио да ће страначко руководство заједно са коалиционим партнерима у фебруару имати заједничког кандидата за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Гоца

18.01.2018 17:16

Било је ту још "хуманитараца" криминалаца, који су представљени као наш понос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Вукота!

19.01.2018 07:07

Питај ти свог страначког колегу Дусана Берица, ко је "вођа" бањалуцких "Ветерана" Жељко Милинковић, и због чега га је тјерао из јединице док му је био командир.

Name

Кики

18.01.2018 17:28

Е мој Вукота појма ти немас. Нормално да су људи хуманитарци..дијеле дјеци у сколском двористу бомбене и пакетице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Евер мој Вукота

18.01.2018 18:00

Узми гусле И бомбоне па пред сколу то се зове маркетинг мој Вукота (незваницни дистрибутер Марлбора ).

Name

Турбоскара

19.01.2018 07:51

Истина подобни хуманитарни стварно дијеле дјеци пред скоком само не пакете Јос су мали засад само пакетице праскице разне ЛСД бомбони ће..А мало и марихуанице. Хуманитарно само хуманитарно.

Name

Оги

18.01.2018 17:30

Због сукоба између СДСа - СНСДа, испаштају сви, а посебно грађани. Србска част је група индијанаца, то је свима јасно, али и као такви учинили су много добрих дијела и помогли су многима, мало је бахато оспорити им све то. Поздрав за све људе добре воље, који на свијет гледају својим очима а не очима Додика, Ивањица, Говедарице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

18.01.2018 21:06

Овакве хуманитарце води својој кући. Све го криминалац а ти га браниш. Дијеле они пакетиће али нечега што није за дијељење и што трује и ствара овиснике од наше дјеце. Топло ти препоручујем да их водиш кећи и нека кљукају твоје најмилије. Ти не гледаш очима Додика него му вириш из дупета.

Name

007

18.01.2018 17:41

Хуманитарци су само"параван" за стране службе или групе за тероризам или немире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриотизам

19.01.2018 01:30

Не контам нека ми неко наведе дамо један примјер хуманој дјела или акције коју су у радили ови људи из српске части. Скидам капу одмах.

Name

Гојко

18.01.2018 18:42

Јесте ли се више сви изредали на овој групици, па да видимо хоће ли нам бити боље. Ако нам сзп не донесе бољитак, неће нико!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

18.01.2018 18:43

ОВАКВИ ХУМАНИТАРЦИ СУ САМО ДОБРИ КАДА ДАЈУ А НИКО НЕ ПИТА ОДАКЛЕ ИМ. ЖАЛОСНО ЈЕ ШТО ЧАК И ЦРКВА ПРИМА ДОНАЦИЈЕ ОД ЊИХ. СКОРО СВИ ВЕЛИКИ КТИТОРИ У ЗАДЊЕ ВРЕМЕ СУ КРИМИНАЛЦИ. МОЖДА ТИМЕ КУПУЈУ МЈЕСТО У РАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

18.01.2018 23:01

Да је додик некакав патриота довео бих дјецу погинулих бораца у скупстину и са њима се сликао а не са својом брацом криминалцимс.ко зна мозда су и у талу

ОДГОВОРИТЕ
Name

један од те дјеце

19.01.2018 03:48

Свака ти цаст брате... али ми нисмо потребни... имају ови ветерани са екавицом сто прицају....

Name

ненад

19.01.2018 01:48

Како вас није срамота браните лопове овде са коментарима , па јели српска цаст имати фантоме, или изгледате као највеци дрогерас па погледајте ове хулигане на ста лице тески лопови и криминалци и за оне које не схватају добро или само мисле да су паметни( цаст србској цасти али не са оваквим лоповима и разбојницима) поз за све моје србе који имају несто у глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГXФ

19.01.2018 03:47

Свака твоја изјава је велики минус за СДС на изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

о хуманитарцима

19.01.2018 04:50

Да ли су те хуманитарце и добричине ударали затворски чувари и други затвореници? Нешто кад је ријеч о њима спомињу се криминални досијеи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

19.01.2018 05:06

Срамота је сто користе такав назив вуце они незнају стаје цаст они мисле даје цаст красти и цинити лоповију тосу јајаре које знају само красти и варати питаји стасу урадили паметно и хумано видели они колико људи трази помоц комесу они ста помогли нека наведу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

19.01.2018 06:53

Госпон Говедарица, Је ли ти немас паметнијег посла? Или ти је стварно досадно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

19.01.2018 10:41

Вукота и Мееектић, дежурни пљувачи опозиције, много приче а учинак никакав. Да би побједили потребно је ухватити се у коштац са проблемима, није довољно пљувати по противнику, можда је накад било довољно више није, неки у овој држави очекују резултате. Ако нисте сад у стању направити добре резултате поред овакве владе која ниже само неуспјехе, нећете никад ни моћи. Значи од вас се само очекује да почнете са радом (честитим) уколико сте у стању и подршка неће изостати. Невоља су ваши трансфери, уноснији од фудбалских и очекујете да вам неко вјерује. Не, све док у редовима имате прелетаче а испоставило се да их има поприлично, па народ дајући њима глас ојача супротну страну. Можда је вријеме да причамо о вашој хуманости и заборавимо туђу нехуманост.

ОДГОВОРИТЕ