ФА Куп: Челси послије пенала и драме избацио Норич!

Екипа Челсија после извођења пенала избацила је Норич из ФА купа, након што је после 120 минута игре на семафору било 1:1.  Има 36 година, али је јунак Челсија! "Плавци" једва успели да се пласирају у 4. коло ФА купа преко друголигаша Норича, пеналима.  Челси преживео ноћну мору - продужеци, два црвена, пенали. . . ! Али и победа за пласман у наредну рунду ФА купа.

Фудбал 18.01.2018 | 00:27
ФА Куп: Челси послије пенала и драме избацио Норич!
"Плавци" су у четврту рунду такмичења прошли захваљујући голу Едена Азара, који је преузео одговорност у пеналима.

Теже него што се очекивало Челси је прошао даље, пошто је у 94. минуту Луис постигао гол за изједначење и тако одвео меч у додатних 30 минута.

Претходно је гол предности екипи из Лондона донео Миши Батшуаји у 55. минуту. 

А у продужецима видели смо велика узбуђења. Изабраници Антонија Контеа остали су без два играча, пошто су Педро у 117. и Мората у 121. минуту искључени. 

Норич није успео то да искористи, па се приступило пеналима. Тамо је трагичар за госте био Нелсон Оливеира којем је Вили Кабаљеро одбранио једанеастерац. 

Челси ће у наредном колу играти против Њукасла на Стамфорд Бриџу.

У 180, а онда и додатних 30 минута дуела са тринаестопласираним тимом Чемпионшипа, актуелни шампион Премијер лиге успео је да постигне само један гол, али не и да победи.

Челси - Норич 1:1 у поновљеној утакмици 3. кола ФА купа. Пеналима, 5:3.

"Плавци" су повели преко Мичија Батшуајиа у 55. минуту, после паметног центаршута по земљи 21-годишњег Бразилца Кенедија у петерац. Белгијанац, о којем се све чешће пише као новом играчу Борусије Дортмунд уколико оде Обамејанг, само је поставио ногу и спровео лопту у мрежу.

Била је то једна од ретких гол-шанси домаћег тима ове среде, а само 10 минута касније гости би стигли до изједначења, да међу стативама Челсијевог гола није било одличног 36-годишњег Вилија Кабаљера, који је "пантерском" интервенцијом сачувао мрежу после шута Џејмса Медисона.

Испоставило се, међутим, да то није било довољно од Аргентинца, пошто је Џамал Луис у последњем од четири минута надокнаде успео да трзајем главом, после центаршута Тима Клосеа, пошаље лопту у даљи Кабаљеров угао и донесе одушевљење међу навијаче Норича (којих је било у поприличном броју на трибинама Стамфорд Бриџа).

Антонио Конте као да је наслутио да ће бити играни продужеци, па је у 81. минуту увео Алвара Морату и Андреаса Кристијансена, а у 86. Нголоа Кантеа. Његова жеља била је, вероватно, да искуснији играчи смире игру, што се није догодило... Пошто је у случају продужетака правилима дозвољено тренерима да изврше додатну измену или и више, ако пре тога нису заменили тројицу играча (укупно смеју четири), Конте је увео и Едена Азара. Опет, узалуд...

Потпуно расулу челсија уследило је у финишу другог продужетка, када је Педро добио други жути картон, а затим и Алваро Мората два у размаку од само неколико секунди. Први због симулирања, други због жустрог приговора.

"Плавци" су тако остали без двојице, готово сигурно, извођача пенала, а Норич је добио прилику да и пре једанаестераца реши питање победника. Није било много времена, али довољно да гости озбиљно запрете у последњим секундама. Срећом по Челси, Кабаљеро је још једном добро интервенисао.

А, потом и на први шут у пенал серији за Норич, када је спречио Португалца Нелсона Оливеиру да постигне погодак. Остали играчи гостију били су прецизни, али на њихову жалост и Вилијан, Давид Луиз, Аспиликуета, Канте и Азар.

Коцкао се вечерас Антонио Конте, али ипак није прокоцкао прилику да се домогне најцењенијег енглеског трофеја. Потценио је Италијан друголигаша Норич, ту нема дилеме, али је са пенала прошао на крају после 120 и кусур минута у наредну рунду ФА купа.

Конте је извео комбиновани тим, одмарао већину стандардних првотимаца, а ови који су били на терену тешко су се сналазили у дуелима са мотивисаним Канаринцима.

Све је изгледало лагано и рутински за Плавце поготово након што им је Миши Батшуаји у 55. минуту донео предност, али је Челси успео да прокоцка стечену предност у самом финишу. За шок у последњем минуту надокнаде побринуо се млади бек Норича Џамал Луис, који је после очајничке акције и центаршута Тима Клосеа главом мајсторски матирао искусног Кабаљера док се судија спремао да свира крај. И одвео меч у продужетке.

А тамо смо видели још већу драму. Конте је убацио чак и Едена Азара, којег је желео да одмори, а у другом продужетку Плавци су остали са два играча мање и то непосредно пред пенале. Прво је Педро добио други жути због саплитања противника у 117. минуту, а затим је и Алваро Мората у 121. два пута пожутео, први пут због симулирања, а потом због расправе са судијом.

Ипак, на пенал рулету Челси је успео да сачува част и захваљујући маестралном Вилију Каваљеру који је скинуо ударац у првој серији најоиљем играчу гостију Нелсону Оливеири, овери пласман у наредну рунду. Сви фудбалери Плаваца рутински су погађали мрежу голмана Норича Гана, па је актуелни шампион Енглеске ипак избегао бламажу на крају.

Челси ће у наредном колу играти против Њукасла, а заједно са њима у 4. рунду такмичења ове среде пласирали су се Свонси и Виган.

Свонси је уз доста муке избацио лидера Чемпионшипа Вулверхемптон са 2:1, погоцима Џордана Ајуа и Вилфреда Бонија, док је с друге стране, Хота држао "вукове" у игри.

Овај резултат је на неки начин показао однос између екипа из Премијер лиге и Чемпионшипа, јер је Свонси последњи у елити, а Вулвси убедљиво први у другом рангу енглеског такмичења.

Међутим, није све тако црно-бело. Трећелигаш Виган приредио је изненађење убедљивом победом над "елитним" Борнмутом са 3:0 на свом терену.

Лидер Лиге 1 је погоцма Морсија у првом, те Бурна и Елдера у другом полувремену стигао до 16 најбољих тимова у најстаријем фудбалском такмичењу на свету.

За сензацију не само ове вечери већ можда и целе треће рунде ФА купа побринуо се трећелигаш Виган који је избацио Борнмут након што га је прегазио са 3:0 на свом терену. Премијерлигаш је био потпуно немоћан на енглеском приморју па ће сада барем моћи да се на миру посвети борби за опстанак, док Латиксе у наредној рунди чека још један премијерлигаш Вест Хем.

ФА КУП, 3. коло:

Челси - Норич 1:1 (0:0), пеналима 5:3
Свонси - Вулверхемптон 2:1 (1:0)
Виган - Борнмут 3:0 (1:0)

Парови 4. кола (26-29. јануар):

Ливерпул - ВБА
Питерборо - Лестер
Нотс Каунти - Свонси
Хадерсфилд - Бирмингем
Јеовил - Манчестер јунајтед
Шефилд Венздеј - Рединг
Кардиф - Манчестер сити
МК Донс - Ковентри
Милвол - Рочдејл
Хал - Нотингем Форест
Њупорт - Тотенхем
Шефилд јунајтед - Престон
Саутемптон - Вотфорд
Мидлсбро - Брајтон
Виган - Вест Хем
Челси - Њукасл

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар