FA Kup: Čelsi poslije penala i drame izbacio Norič!

Ekipa Čelsija posle izvođenja penala izbacila je Norič iz FA kupa, nakon što je posle 120 minuta igre na semaforu bilo 1:1.  Ima 36 godina, ali je junak Čelsija! "Plavci" jedva uspeli da se plasiraju u 4. kolo FA kupa preko drugoligaša Noriča, penalima.  Čelsi preživeo noćnu moru - produžeci, dva crvena, penali. . . ! Ali i pobeda za plasman u narednu rundu FA kupa.

Fudbal 18.01.2018 | 00:27
FA Kup: Čelsi poslije penala i drame izbacio Norič!
"Plavci" su u četvrtu rundu takmičenja prošli zahvaljujući golu Edena Azara, koji je preuzeo odgovornost u penalima.

Teže nego što se očekivalo Čelsi je prošao dalje, pošto je u 94. minutu Luis postigao gol za izjednačenje i tako odveo meč u dodatnih 30 minuta.

Prethodno je gol prednosti ekipi iz Londona doneo Miši Batšuaji u 55. minutu. 

A u produžecima videli smo velika uzbuđenja. Izabranici Antonija Kontea ostali su bez dva igrača, pošto su Pedro u 117. i Morata u 121. minutu isključeni. 

Norič nije uspeo to da iskoristi, pa se pristupilo penalima. Tamo je tragičar za goste bio Nelson Oliveira kojem je Vili Kabaljero odbranio jedaneasterac. 

Čelsi će u narednom kolu igrati protiv Njukasla na Stamford Bridžu.

U 180, a onda i dodatnih 30 minuta duela sa trinaestoplasiranim timom Čempionšipa, aktuelni šampion Premijer lige uspeo je da postigne samo jedan gol, ali ne i da pobedi.

Čelsi - Norič 1:1 u ponovljenoj utakmici 3. kola FA kupa. Penalima, 5:3.

"Plavci" su poveli preko Mičija Batšuajia u 55. minutu, posle pametnog centaršuta po zemlji 21-godišnjeg Brazilca Kenedija u peterac. Belgijanac, o kojem se sve češće piše kao novom igraču Borusije Dortmund ukoliko ode Obamejang, samo je postavio nogu i sproveo loptu u mrežu.

Bila je to jedna od retkih gol-šansi domaćeg tima ove srede, a samo 10 minuta kasnije gosti bi stigli do izjednačenja, da među stativama Čelsijevog gola nije bilo odličnog 36-godišnjeg Vilija Kabaljera, koji je "panterskom" intervencijom sačuvao mrežu posle šuta Džejmsa Medisona.

Ispostavilo se, međutim, da to nije bilo dovoljno od Argentinca, pošto je Džamal Luis u poslednjem od četiri minuta nadoknade uspeo da trzajem glavom, posle centaršuta Tima Klosea, pošalje loptu u dalji Kabaljerov ugao i donese oduševljenje među navijače Noriča (kojih je bilo u popriličnom broju na tribinama Stamford Bridža).

Antonio Konte kao da je naslutio da će biti igrani produžeci, pa je u 81. minutu uveo Alvara Moratu i Andreasa Kristijansena, a u 86. Ngoloa Kantea. Njegova želja bila je, verovatno, da iskusniji igrači smire igru, što se nije dogodilo... Pošto je u slučaju produžetaka pravilima dozvoljeno trenerima da izvrše dodatnu izmenu ili i više, ako pre toga nisu zamenili trojicu igrača (ukupno smeju četiri), Konte je uveo i Edena Azara. Opet, uzalud...

Potpuno rasulu čelsija usledilo je u finišu drugog produžetka, kada je Pedro dobio drugi žuti karton, a zatim i Alvaro Morata dva u razmaku od samo nekoliko sekundi. Prvi zbog simuliranja, drugi zbog žustrog prigovora.

"Plavci" su tako ostali bez dvojice, gotovo sigurno, izvođača penala, a Norič je dobio priliku da i pre jedanaesteraca reši pitanje pobednika. Nije bilo mnogo vremena, ali dovoljno da gosti ozbiljno zaprete u poslednjim sekundama. Srećom po Čelsi, Kabaljero je još jednom dobro intervenisao.

A, potom i na prvi šut u penal seriji za Norič, kada je sprečio Portugalca Nelsona Oliveiru da postigne pogodak. Ostali igrači gostiju bili su precizni, ali na njihovu žalost i Vilijan, David Luiz, Aspilikueta, Kante i Azar.

Kockao se večeras Antonio Konte, ali ipak nije prokockao priliku da se domogne najcenjenijeg engleskog trofeja. Potcenio je Italijan drugoligaša Norič, tu nema dileme, ali je sa penala prošao na kraju posle 120 i kusur minuta u narednu rundu FA kupa.

Konte je izveo kombinovani tim, odmarao većinu standardnih prvotimaca, a ovi koji su bili na terenu teško su se snalazili u duelima sa motivisanim Kanarincima.

Sve je izgledalo lagano i rutinski za Plavce pogotovo nakon što im je Miši Batšuaji u 55. minutu doneo prednost, ali je Čelsi uspeo da prokocka stečenu prednost u samom finišu. Za šok u poslednjem minutu nadoknade pobrinuo se mladi bek Noriča Džamal Luis, koji je posle očajničke akcije i centaršuta Tima Klosea glavom majstorski matirao iskusnog Kabaljera dok se sudija spremao da svira kraj. I odveo meč u produžetke.

A tamo smo videli još veću dramu. Konte je ubacio čak i Edena Azara, kojeg je želeo da odmori, a u drugom produžetku Plavci su ostali sa dva igrača manje i to neposredno pred penale. Prvo je Pedro dobio drugi žuti zbog saplitanja protivnika u 117. minutu, a zatim je i Alvaro Morata u 121. dva puta požuteo, prvi put zbog simuliranja, a potom zbog rasprave sa sudijom.

Ipak, na penal ruletu Čelsi je uspeo da sačuva čast i zahvaljujući maestralnom Viliju Kavaljeru koji je skinuo udarac u prvoj seriji najoiljem igraču gostiju Nelsonu Oliveiri, overi plasman u narednu rundu. Svi fudbaleri Plavaca rutinski su pogađali mrežu golmana Noriča Gana, pa je aktuelni šampion Engleske ipak izbegao blamažu na kraju.

Čelsi će u narednom kolu igrati protiv Njukasla, a zajedno sa njima u 4. rundu takmičenja ove srede plasirali su se Svonsi i Vigan.

Svonsi je uz dosta muke izbacio lidera Čempionšipa Vulverhempton sa 2:1, pogocima Džordana Ajua i Vilfreda Bonija, dok je s druge strane, Hota držao "vukove" u igri.

Ovaj rezultat je na neki način pokazao odnos između ekipa iz Premijer lige i Čempionšipa, jer je Svonsi poslednji u eliti, a Vulvsi ubedljivo prvi u drugom rangu engleskog takmičenja.

Međutim, nije sve tako crno-belo. Trećeligaš Vigan priredio je iznenađenje ubedljivom pobedom nad "elitnim" Bornmutom sa 3:0 na svom terenu.

Lider Lige 1 je pogocma Morsija u prvom, te Burna i Eldera u drugom poluvremenu stigao do 16 najboljih timova u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu.

Za senzaciju ne samo ove večeri već možda i cele treće runde FA kupa pobrinuo se trećeligaš Vigan koji je izbacio Bornmut nakon što ga je pregazio sa 3:0 na svom terenu. Premijerligaš je bio potpuno nemoćan na engleskom primorju pa će sada barem moći da se na miru posveti borbi za opstanak, dok Latikse u narednoj rundi čeka još jedan premijerligaš Vest Hem.

FA KUP, 3. kolo:

Čelsi - Norič 1:1 (0:0), penalima 5:3
Svonsi - Vulverhempton 2:1 (1:0)
Vigan - Bornmut 3:0 (1:0)

Parovi 4. kola (26-29. januar):

Liverpul - VBA
Piterboro - Lester
Nots Kaunti - Svonsi
Hadersfild - Birmingem
Jeovil - Mančester junajted
Šefild Venzdej - Reding
Kardif - Mančester siti
MK Dons - Koventri
Milvol - Ročdejl
Hal - Notingem Forest
Njuport - Totenhem
Šefild junajted - Preston
Sautempton - Votford
Midlsbro - Brajton
Vigan - Vest Hem
Čelsi - Njukasl

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar